Choral Evensong in de Stevenskerk op 4 november

Van onze redactie
27 oktober 2023

Op zaterdagmiddag 4 november zingt Capella Cumerana om 16.00 uur een Choral Evensong in de Stevenskerk met zowel verstillende als uitbundige muziek rondom de feesten van Allerheiligen en Allerzielen.

Als introït klinkt van Orlando di Lasso het motet Justorum Animae; 'De zielen van de rechtschapenen zijn in Gods hand, ze rusten in vrede'. Ná de responses - getoonzet door Brian Lincoln - zingt Capella Cumerana verzen uit Psalm 34 op een chant van Stanley Vann. Het Magnificat en Nunc dimittis deze middag zijn geschreven door de bekende Engelse componist Henry Purcell (1659-1695).

Verder staat een anthem op het programma gecomponeerd door Basil Harwood (1859-1949) die een groots en meeslepend werk schreef bij de tekst O quam gloriosum, een Magificat-antifoon in de Engelse vertaling 'O how glorious is the kingdom in which all the saints rejoice in Christ'. Aan het einde van de Evensong is er gelegenheid om samen een prachtige hymne van John Rutter te zingen. Voorganger is Wilma Hartogsveld en Capella Cumerana staat onder leiding van Daniel Rouwkema. Het König-orgel wordt bespeeld door IJsbrand ter Haar.

U bent van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage (ook met pin) wordt zeer op prijs gesteld.

Meer informatie vindt u op de website www.capellacumerana.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen