Financieel fonds voor Gelderse sporters met olympische- en paralympische ambities

Van onze redactie | Fotograaf: Geke van den Berg
26 oktober 2023

Topsport Gelderland heeft een fonds opgezet om Gelderse sporters die kans maken op deelname aan de Olympische- of Paralympische Spelen financieel te ondersteunen.

De organisatie die de Gelderse sporter centraal stelt, constateert dat geld een steeds grotere factor is die de ambities van jonge sporters belemmert. Het zorgt er zelfs voor dat sporters uit een minder welgestelde achtergrond geen kansen meer krijgen in veel sporten. Het wordt simpelweg te duur. Daarom is nu het Topsport Gelderland fonds ingericht, dat de organisatie in de toekomst verder hoopt uit te breiden.

Sporters, die voldoen aan de juiste criteria, krijgen meerdere keren per jaar de kans om een aanvraag in te dienen. Vanaf woensdag 1 november om 12.00 uur kunnen voor de eerste keer aanvragen ingediend worden door Gelderse topsporters. Met de financiële ondersteuning hoopt Topsport Gelderland sporters op weg te helpen met de volgende stap in hun carrière. Dit kan bijvoorbeeld door vaker naar (buitenlandse) wedstrijden of trainingsstages te gaan, of door nieuw materiaal aan te schaffen. Op www.topsportgelderland.nl is een speciale pagina ingericht met informatie over het fonds, het reglement en het aanmeldformulier.


Dit bericht delen:

Advertenties