Nieuwe dichtbundel van Sasa Brüning uit Nijmegen: 'Ongezien Verlies'.

Van onze redactie
24 oktober 2023
'Ongezien Verlies'. Gedichten binnen de thema's verlies, adoptie, heling en herstel
 
Met de gedichten in haar nieuwe bundel 'Ongezien Verlies - Gedichten binnen de thema’s verlies, adoptie, heling en herstel' gaat Sasa Brüning uit Nijmegen in op haar emoties, gevoelens, gedachten en ervaringen rondom haar adoptie, bijbehorend verlies en de weg naar heling en herstel. 
 
 
Sasa is zelf als baby geadopteerd uit China. Haar kennis over adoptie gaat echter verder dan de kennis als ervaringsdeskundige. Haar masterscriptie voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen - orthopedagogiek heeft zij ook geschreven binnen het thema adoptie. Voor deze scriptie heeft zij meerdere geadopteerden geïnterviewd om antwoord te krijgen op hoe andere geadopteerden de verbinding ervaren met andere mensen en het leven.
 
Haar ervaringen, haar therapieproces en haar scriptieproces vulden elkaar mooi aan om toe te werken naar meer kennis over de impact van interlandelijke adoptie en de weg naar heling en herstel, waarbij ze haar professionele en persoonlijke ervaringen beide kon gebruiken voor haar gedichten. Deze gedichtenbundel wordt vanaf vrijdag 27 oktober uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
 
Haar gedichten beschrijven de emoties, gevoelens, gedachten en ervaringen die Sasa Brüning heeft (gehad) in haar leven rondom haar adoptie en het bijbehorend verlies. Ze beschrijven onder andere heel duidelijk de paradox die ze ervaart van het geadopteerd zijn. Naast de moeilijke gevoelens die ze beschrijft, schrijft ze hoe ze probeert toe te werken naar een leven met minder worstelingen. Haar gedichten gaan zowel over moeilijke gevoelens als over heling en herstel. Daarmee wil ze anderen inzicht geven in haar gevoelens, gedachten en ervaringen. Ze wil graag (h)erkenning geven en daarmee steun bieden aan andere geadopteerden en hoopt tevens niet-geadopteerden inzicht te geven in wat adoptie voor een geadopteerde kán betekenen.
 
Over de auteur
Sasa Brüning (1994) werd met 5,5 maand door een Nederlands echtpaar geadopteerd uit China. Volgens de verkregen informatie begint haar adoptieverhaal in de miljoenenstad Chengdu, waar ze als pasgeboren baby te vondeling werd gelegd. Nadat ze door iemand werd gevonden, die haar naar het politiebureau heeft gebracht, bleek er in het weeshuis geen plek te zijn en hebben ze haar bij een pleegmoeder ondergebracht. Daar zou ze 5,5 maand zijn verbleven. In het weeshuis hebben ze haar de naam Sasa gegeven en geschat dat ze vier dagen oud was. Meer van haar verhaal is niet bekend.
 
Boekgegevens
Titel: Ongezien Verlies - Gedichten binnen de thema’s verlies, adoptie, heling en herstel
Auteur: Sasa Brüning
Verschijningsdatum: 27-10-2023 Aantal pagina's:  90
ISBN: 9789464894288 Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 17,99 Uitvoering: Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen