Expositie Betsy Klabbers en Robin van Os in Kerkje van Persingen

Van onze redactie
24 oktober 2023

Op zaterdag 4 en zondag 5 november 2023 exposeren Betsy Klabbers en Robin van Os hun werk in het kerkje van Persingen aan de Persingensestraat 7. U bent welkom van 11 tot 17 uur. Thema: Naar Model

Betsy Klabbers, tekeningen schilderijen
Voor ze het platte vlak koos, heeft Betsy gebeeldhouwd in steen en in klei gewerkt. Eenmaal begonnen met tekenen, werd haar doel om de driedimensionale realiteit weer te geven op het platte vlak. Na scholing in de klassieke schilderkunst is die missie er nog steeds, met tegelijk een sterke behoefte om het materiaal, verf dus, te laten zien.
Voor heel veel kunstenaars, waaronder Betsy, blijft het afbeelden van het naaktmodel een interessante uitdaging: omdat het een levend wezen betreft ontstaan er gedurende de poseersessie kleine veranderingen. En die kúnnen zorgen voor een levendig resultaat!
De expositie bevat een aantal tekeningen en schilderijen waarvoor mannen en vrouwen maximaal een paar uur hebben geposeerd. Betsy bewerkt doorgaans het dan verkregen resultaat niet. De losse toets is bovendien haar handelsmerk.
Behalve haar eigen producten laat ze ook een paar tekeningen zien uit de academietijd van haar oom Wim Klabbers (1928-2013), beeldhouwer.

Robin van Os, sculpturen
Vanuit zijn professie als interieurontwerper is Robin gewend om uitgangspunten en wensen van klanten te verwerken in ontwerp en uitvoering, en beschikt hij over interessante materialen. Toen ter ere van een zwangerschap, privé, na het afgipsen van het lichaam een mooi beeld ontstond mede dankzij het afwerken met die materialen, ging hij spoedig meer delen van het vrouwelijk lichaam vastleggen. Niet alleen in de privésfeer. Ook eens voor iemand die de staat van het lichaam wilde vereeuwigen vóór het door een operatie zou veranderen.
Robin laat tijdens de expositie een viertal beelden zien. Van meerdere lichaamsdelen. Op diverse manieren afgewerkt.

Robin en Betsy hebben een behoorlijk verschillende aanpak van benaderen en weergeven van het menselijk lichaam. Hetgeen zorgt voor een verrassende tentoonstelling!


Dit bericht delen:

Advertenties