NEC kan niet winnen van Almere City: 1-1

Van de redactie | Fotografie: Broer van den Boom
21 oktober 2023

Op zaterdag 21 oktober zijn vooraf de kaarten duidelijk geschud: winnen van Almere, want anders blijven we onderin meeklooien. Almere heeft tenslotte maar 1 punt minder.

We starten om 20.00u in de Goffert met keeper Roefs, Nuytinck, Ross, Van Rooij en Verdonk in de achterhoede. Op het middenveld met Proper, Schöne en Mattsson en als spitsen: Drost, Hansen en Gonzalez. De scheidsrechter van dienst is Makkelie.

Minuut 9: een corner voor Almere, maar de kopbal gaat naast. Almere zet NEC vanaf de 1e minuut direct vast en dat is gedurfd van trainer Pastoor. Wij moeten nu dus de hoge bal op Drost spelen en bijsluiten, maar dat is niet gemakkelijk. 15e minuut: Almere schiet hard naast, maar Roefs zat er wel bij. Minuut 18: een corner voor Almere - die zijn duidelijk beter nu. Minuut 21 Mattsson komt ineens alleen voor de keeper, maar die redt knap. Dat was een kans! Minuut 22 Van Rooij breekt aan de rechterkant prima door, maar Gonzalez geeft helaas slecht voor. Minuut 25 Van Rooij schiet met links en een corner is het gevolg. We gaan meedoen! Minuut 26 Geel voor Van Rooij Minuut 27 Een Schöne-corner, maar zonder gevolg. Minuut 28 Lasse schiet op goal, maar de keeper pakt. 29 Gonzales kan net niet schieten op rand 16 maar Mattsson daarna wel, alleen recht op de keeper. Minuut 32 Hansen komt er langs, maar bereikt niemand. Minuut 32 Schöne neemt een vrije trap van 20 meter, maar ook hier geen gevaar. Minuut 34 Almere krijgt een vrije trap en Kitala kopt na een duw op Ross 0-1 binnen. Wat een domper; dat was toch zeker douwen met 2 handen! Pfff weer achter.. Alhoewel Sontje er een paar keer langs gaat creëren we in de 16 niks. Minuut 45 een vrije trap van Almere, maar die gaat ver naast. Nog bijna een grote kans voor Almere in de 46e min. - Rust.

We hebben niet echt veel in de melk te brokkelen. Met de lange bal die we spelen doen we veel te weinig. Het zal geconcentreerder en veel feller moeten na de thee!

Minuut 48 Almere krijgt een corner die gevaar oplevert. Maar ze zitten er direct weer fel op, die gasten uit Almere. Minuut 51 Een vrije trap van Schöne en Ross kopt maar net naast! Minuut 54 Schöne neemt een vrije trap van 25 meter die wordt aangeraakt en dus een corner betekent. Minuut 56 Een Almere-aanval over 6 schijven, maar Roefs pakt goed. Minuut 57 De herstelde Tavsan komt voor Gonzalez. Minuut 59 Schöne voorkomt een grote Almere-kans, maar moet een corner weggeven. Minuut 62 Tavsan kan net niet uithalen. maar het wordt een corner. Come On NEC! Minuut 64 Weer een corner en Nuytinck kopt net naast; we komen steeds dichterbij! Minuut 67 Ogawa komt voor Schöne, ja we moeten risico nemen! Almere schiet hoog over. Minuut 69 Jaaa! Mattsson scoort zijn 5e na een prima aanval waar ook Dost en Okawa bij betrokken zijn! 1-1 en nu door! 7Minuut 3. Tjeminee, dat is de 2e gele kaart voor Bart van Rooij en dus rood. Nu 20 minuten met een man minder, net nu we vol voor de overwinning konden gaan..Shit! Minuut 75 Arts en Baas komen voor Verdonk en Hansen. Ook Almere wisselt, want die ruiken bloed. Minuut 77 Almere schiet ver naast. Minuut 81 Almere wisselt er nog 2. Nog 14 minuten terwijl we spelen om te winnen met 10 man en hard knokken! Minuut 92 Oh wat knap van Roefs! Die pakt een kopbal in de 5 meter! Dat was een zeker doelpunt geweest. Prima Robin! Minuut 93 Geel voor Almere, want Baas wordt onderuit getrokken.

Afgelopen - onder boegeroep eindigt de wedstrijd in een teleurstellend gelijkspel. Alhoewel, met 10 man aan het einde was dat het hoogst haalbare vandaag. Het blijft aanmodderen voor ons met af en toe vlagen van goed voetbal. Maar we zijn nog steeds niet wedstrijdbepalend, met vaste patronen. Wellicht komt dat nog? Wie het weet mag het zeggen.