Heel Nederland Leest het boek ‘Sonny Boy’

Van onze redactie
20 oktober 2023

Tijdens de bibliotheekcampagne ‘Heel Nederland Leest’ staat dit jaar het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl centraal. De hele maand november is het boek gratis verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Schrijver Annejet van der Zijl is op dinsdag 28 november te gast in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. 

Samen een goed boek lezen brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. Dat is het idee achter de campagne ‘Heel Nederland Leest’. Iedereen heeft in november toegang tot het verhaal over Sonny Boy: naast het fysieke boek is Sonny Boy verkrijgbaar als e-book, luisterboek, grootletterboek, in makkelijke taal, braille en als film op dvd. 

Waar gaat Sonny Boy over? 
Een jonge Surinaamse student trekt in 1928 als kostganger in bij een gescheiden Haagse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle gevolgen van dien.

Activiteiten tijdens ‘Heel Nederland Leest’
Het boek Sonny Boy staat centraal tijdens diverse activiteiten in de bibliotheek. Op dinsdag 28 november is schrijver Annejet van der Zijl te gast in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Ze komt vertellen over Sonny Boy en gaat met bezoekers in gesprek. Op woensdag 15 november is er ’s avonds een Boekenproeverij in diezelfde bieb. Een boekenpanel geeft tips over boeken die hun hart hebben gestolen. Op zondag 19 november om 13.00 uur is de film ‘Sonny Boy’ op groot doek te zien in Arthouse LUX in Nijmegen. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop is te vinden op www.obgz.nl/nederlandleest.

Annejet van der Zijl. Foto: Anja van Wijgerden.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen