Halve Finale van het prestigieuze Jazz Concours in Nijmegen

Van onze redactie
20 oktober 2023

Op woensdagavond 1 november vindt de Halve Finale van het Jazz Concours plaats, de jazz-tegenhanger van het klassieke concours dat georganiseerd wordt door het Prinses Christina Concours.

Het Jazz Concours kent voor het eerst een Halve Finale die verspreid over twee avonden plaatsvindt. Eén daarvan is in Nijmegen. In totaal presenteren zes talentvolle acts zich aan de vakjury en het publiek op het podium van cultuurcentrum Brebl. 

Het Jazz Concours is het enige landelijke concours voor jazz en aanverwante stijlen voor jongeren van 12 t/m en 21 jaar. Volgens de organisatie staat jazz voor creativiteit, improvisatie en vrijheid. De slogan van het concours dit jaar is daarom 'Fuse your imagination'. Met deelname aan het concours biedt het Prinses Christina Concours de deelnemers een leertraject aan: Het maken van een video, feedback van professionele muzikanten, op het podium staan en een uitnodiging voor het finalefestival op zaterdag 18 november in het BIMHUIS in Amsterdam. Die dag staat in het teken van workshops en optredens speciaal voor de muzikale jongeren en geïnteresseerd publiek. De tweede halve finale vindt plaats op vrijdag 3 november op podium New Grounds in Rotterdam. 

Brebl Nijmegen
De 1e Halve Finale vindt plaats in Brebl. Raoul Wijsma, projectleider van het concours: 'We hebben voor Nijmegen als concoursstad gekozen vanwege de aandacht voor jazz in de stad. Brebl is een bijzondere en intieme locatie die heel erg past bij de sfeer van het Jazz Concours. We hopen dat zoveel mogelijk mensen de talenten komen aanmoedigen'. Alle halvefinalisten werden geselecteerd door een jury, bestaande uit professionele muzikanten zoals latin-bassist Adinda Meertens, tarhu-speler Michalis Cholevas en pianist Jelle van der Meulen. Na afloop van de tweede Halve Finale in Rotterdam wordt bekend welke talenten er doorgaan naar de finale in het BIMHUIS in Amsterdam. Bekijk voor de video's van de deelnemers en meer informatie over het concours de website van het Prinses Christina Concours, www.christinaconcours.nl/jazz. Daar kan voorafgaand aan de halve finales van 24 t/m 31 oktober ook gestemd worden op de favoriete deelnemer van het publiek. 

Kaartverkoop
Kaarten voor de Halve Finale zijn te koop via de website van Brebl. Aanvang: 20 uur. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen