Kunstenaars helpen vrouwen in de woestijn

Van onze redactie
19 oktober 2023

Noteer alvast in je agenda: Op zaterdag 25 november is er vanaf 14.00 uur een kunstveiling in hotel-restaurant ‘t Spijker in Beek. Kunstenaars uit de regio – ook uit Nijmegen – stellen belangeloos werk ter beschikking. De te veilen collectie bestaat uit meer dan twintig werken en alle baten gaan naar een waterproject in de woestijn. Vanaf 13.30 uur kun je de werken bezichtigen. Meer info: www.hadiyafonds.nl

Met deze kunstveilig wil Stichting Hadiya zoveel mogelijk geld ophalen voor een waterauto in de Sinaïwoestijn. De vrouwen daar hopen door het kweken van groente en fruit de maaltijden voor hun gezin te verbeteren. Rijst en brood is voorhanden. groente en fruit zijn schaars en duur. Het moet van ver komen.

Maar, water is nodig om moestuintjes te bevloeien. Met de aanschaf van een waterauto, die drie dorpen gaat bedienen, is dit probleem opgelost en komt een moestuin binnen bereik.

Wat hebben de vrouwen nodig? Een bassin voor wateropslag, zaaigoed en stekken van fruitbomen, gaas zodat de geiten de oogst niet voortijdig wegvreten. Maar het allerbelangrijkste is het water. Zonder water geen leven.

Wil je iets unieks aan de muur? Heb je wat met beeldende kunst? Of gaat het leven van vrouwen in de woestijn je aan het hart? Allemaal redenen om op 25 november om 14 uur naar 't Spijker in Beek te komen.

Kijk voor meer informatie op de website www.hadiyafonds.nl. Of stuur een mailtje naar info@hadiyafonds.nl. Via de mail kun je ook een catalogus aanvragen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024