Meerdere aanhoudingen na melding schietpartij aan Hatertseweg

Van onze redactie
19 oktober 2023

De politie hield gistermiddag 3 mannen aan na de melding van een schietpartij aan de Hatertseweg. Van een schietpartij bleek geen sprake.

Getuigen vertellen dat zij omstreeks 15.45 uur twee auto's, een volkswagen en een BMW, op hoge snelheid vanaf de Hatertsebrug richting de Weg door Jonkerbos zagen rijden. De bestuurster van de Volkswagen parkeerde de auto in een parkeerhaven, enkele meters voor de Van Hogendorpsstraat. De BMW stopte naast de geparkeerde auto, waarna getuigen de bijrijder een pistool dachten te zien richten op de Volkswagen. Het was niet direct duidelijk of er gedreigd of geschoten werd. Daarna reed de BMW met hoge snelheid weg de Winkelsteegseweg in.

De getuigen belden de politie, die massaal uitrukte. Agenten in kogelwerende vesten zochten op de Hatertseweg en de Winkelsteegseweg naar de verdachte. Op de parkeerplaats van Begraafplaats Jonkerbos werd een BMW aangetroffen. De inzittenden werden uit de auto gepraat en aangehouden. De politie laat weten dat het om 3 mannen gaat, 2 Nijmegenaren van 25 en 31 jaar en een 25-jarige Beuningenaar. In de auto werd geen pistool aangetroffen. De Winkelsteegseweg was gedurende het onderzoek in en om de auto langere tijd afgesloten.

Onderzoek leidt naar lachgas

Gedurende het onderzoek naar de mannen kwam een loods aan de Ambachtsweg in beeld. Agenten troffen in de loods zo'n 130 cilinders lachgas. De cilinders zijn in beslag genomen. De mannen worden verdacht van het bezit, het verhandelen en het vervoeren van lachgas. De politie doet verder onderzoek.


Dit bericht delen:

Advertenties