Help Nijmeegse Maarten via crowdfunding aan huidbehandeling in Thailand

Van onze redactie
17 oktober 2023

Maarten uit Nijmegen heeft TSW; Topical Steroid Withdrawel. Dit is het proces van de ontwenning van jarenlang gebruik van hormoonzalf. Hij heeft veel pijn en jeuk, en heeft zelfs zijn studie stil moeten leggen. Maarten heeft hoop gevonden bij een behandeling in Thailand, via crowdfunding vraagt hij om hulp.

Maarten: “Toen ik 12 jaar oud was kreeg ik een klein eczeem plekje in de binnenkant van mijn elleboog. De huisarts schreef mij een hormoonzalf voor. Toen ik de zalf smeerde ging mijn eczeem plekje weg, maar deze kwam na een tijdje weer terug dus begon ik weer met smeren, en zo ging het jaar na jaar. Alleen merkte ik dat er door de jaren heen steeds meer plekken bijkwamen waardoor ik steeds meer en zwaardere hormoonzalven moest smeren. Toen ik net 23 was, werd mijn eczeem zo erg dat ik per week 1 tube leeg smeerde op mijn lijf. De zalf hielp me niet meer. Ik vond dit niet normaal en ik ging op onderzoek uit.”

Maarten kwam erachter dat zijn lichaam en huid verslaafd waren geraakt aan de stoffen in de hormoonzalf en dat zijn huid hierdoor steeds dunner is geworden. Door onderzoek kwam hij erachter dat veel mensen worstelen met dit probleem en dat de enige manier om hiervan af te komen is door te stoppen met hormoonzalf en de huid weer dikker te laten worden. 

Hij besloot in oktober 2022 te stoppen met hormoonzalf. “Het gevolg hiervan was dat mijn lichaam en huid in een soort shock gingen. Mijn hele huid werd rood, droog en schilferig. Nu al een jaar lang heb ik enorme jeuk, pijn en wonden. Ik kan soms niet bewegen waardoor ik weken in bed lig. Zo erg is TSW. Door dit alles moest ik mijn studie stilleggen en weer terug bij mijn moeder wonen.”

Maarten heeft een behandeling gevonden in Thailand: Cold Atmospheric Plasma Therapy. Dit is een opkomende technologie om groei in de huidcellen te stimuleren. Het heeft veelbelovende toepassingen, waaronder de behandeling van TSW. De verwachting is dat de behandeling 4 tot 6 maanden zal duren en de totale kosten inclusief reis- en verblijfskosten, ongeveer € 15.000,- zijn. Omdat TSW niet medisch erkend wordt in Nederland wordt deze behandeling niet vergoed. Daarom is Maarten een crowdfunding gestart.

Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/4srp/mijn-huid-genezen-in-thailand 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen