Thema-avond Marikenhuis: ‘Het levenseinde: welke zorg en wanneer?’

Van onze redactie
17 oktober 2023

Donderdag 2 november van 19.30 – 21.30 uur ben je welkom in het Marikenhuis bij de thema-avond ‘Het levenseinde: welke zorg en wanneer?’ De avond is bedoeld voor mensen die zelf kanker hebben en hun partners, kinderen, vrienden/vriendinnen.

Deze avond organiseert het Marikenhuis samen met ZZG zorggroep (Zorggroep Zuid Gelderland), VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) en Hospice Bethlehem. Op deze avond ligt de focus op de laatste fase van een palliatief traject.

Programma
Een ervaringsdeskundige/naaste vertelt over welke ondersteuning behulpzaam is geweest en waar je tegen aan kunt lopen.

Je krijgt informatie van een specialistisch verpleegkundige over welke zorg vanuit de wijkverpleging in de thuissituatie mogelijk is. Dit gaat over het belang van vroegtijdig betrekken van een specialistisch verpleegkundige in de palliatieve fase, nog voordat de terminale fase in zicht komt/aanbreekt.

Van een ervaringsdeskundige vrijwilliger van VPTZ Rijk van Nijmegen Thuis Waken, voor hulp thuis in de laatste levensfase, hoor je hoe er meer en concrete hulp en ondersteuning in de thuissituatie mogelijk is als het voor naaste(n) en wijkverpleging te zwaar wordt.

Een nabestaande (dochter) vertelt over haar ervaringen met het hospice.

Een verpleegkundig specialist en een medewerker Naastenzorg informeren je over het hospice, o.a. aan de hand van een filmpje.

Deze avond is interactief en je kunt er ook alle vragen kwijt die je bezig houden over het verloop van het (naderend) levenseinde: welke zorg is er waar en wanneer, en de mogelijkheden om deze zorg te ondersteunen, zowel lichamelijk als mentaal en psychisch.

De thema-avond wordt gehouden in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen. Inloop vanaf 19.00. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden via de website van het Marikenhuis


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen