Flag Football Olympische sport vanaf 2028! Probeer het gratis bij de Nijmegen Pirates

Van onze redactie
17 oktober 2023

Het enthousiasme is groot bij Nijmegen Pirates nu bekend is gemaakt dat Flag Football zal worden opgenomen in het Olympische programma van de Olympische Spelen in 2028.

Op 16 oktober 2023 hebben de organisatie van de Spelen in Los Angeles en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dit nieuws aangekondigd. Coach en speler Bart Ebben: ‘’Het is mooi dat de sport steeds internationaler en groter is geworden, dit zie je bijvoorbeeld aan de internationale deelnemersvelden op de toernooien die we het afgelopen jaar gespeeld hebben, zoals de Pinkbowl en de Kingbowl. Dit geeft de sport de erkenning die het verdient.’’

De sport, die een combinatie is tussen strategie, inzicht, skills & atletisch vermogen, is afgeleid van het grotere sportbroertje American Football. Flag Football, een non-contact-variant van American Football, heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, zowel nationaal als internationaal. Deze erkenning als Olympische sport zal de groei van het Flag Football alleen maar versterken en de sport wereldwijd op de kaart zetten. Speelster Lina Hoeksema: ‘’Flag Football is een leuke manier om je atletische vermogen te testen en te verbeteren, de groei en ontwikkeling van de sport hebben er voor gezorgd dat er een hechte Flag community is, waardoor het mogelijk is om wedstrijden en grote toernooien te spelen in Nederland en het buitenland.’’

De toevoeging van Flag Football aan het Olympische programma vanaf 2028 belooft een spannende nieuwe dimensie toe te voegen aan de Olympische Spelen. Het is een erkenning van de groeiende populariteit en het internationale belang van deze sport.

Eerste 6 weken gratis uitproberen
Mocht het je leuk lijken om Flag Football uit te proberen? Kom dan op maandag en woensdag tussen 19.30 en 21.30 uur meetrainen met de Nijmegen Pirates op sportpark Vossendijk, Winkelsteegseweg 208, 6534 AP Nijmegen. Dit kan de eerste 6 weken gratis je hebt alleen schoenen met noppen en sportkleding nodig.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen