Werkzaamheden en afsluitingen in stationsgebied: Vijfknoop en Koninginnelaan

Van onze redactie
16 oktober 2023

Door wegwerkzaamheden is het nodig om tijdelijk het verkeersknooppunt de Vijfknoop (kruising Koninginnelaan, Tunnelweg, Tweede Oude Heselaan, Marialaan, Krayenhofflaan) af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en dit geldt ook voor de Koninginnelaan tussen de Fresiastraat en de Tunnelweg.

Vanaf 16 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden met asfalteren en het plaatsen van tijdelijke verkeerslichten. Het verkeersknooppunt de Vijfknoop wordt opnieuw ingericht en de Krayenhofflaan wordt een fietsstraat.

Tijdelijke afsluiting Vijfknoop
Van vrijdagavond 20 oktober, 19.00 uur tot maandagochtend 23 oktober (6.00 uur) is verkeersknooppunt de Vijfknoop afgesloten in beide richtingen voor al het gemotoriseerd verkeer. Fietsverkeer wordt door verkeersregelaars over het werkvak begeleid en voetgangers kunnen erom heen lopen. Buslijn 6 (Neerbosch Oost-Station Dukenburg) rijdt tijdens de afsluiting een andere route.

Tijdelijke afsluiting Koninginnelaan
De Koninginnelaan tussen de Fresiastraat en de Tunnelweg is van maandagochtend 23 oktober, 6:00 uur tot 15 december, 18:00 dicht voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer van en naar de Koninginnelaan wordt in beide richtingen omgeleid over de Oude Heselaan, Nieuwe Nonnendaalseweg en Koninginnelaan. Fietsers en voetgangers kunnen over een kleine omleiding over de Vijfknoop. Buslijn 6 rijdt over de kruising.

Wat verandert er?
De Vijfknoop wordt aangepakt en de verkeersdoorstroming wordt verbeterd. Aan de westzijde van het station komt een nieuwe stationsingang die goed bereikbaar moet zijn. Motorvoertuigen kunnen uiteindelijk niet meer vanaf de Tunnelweg de Krayenhofflaan in- en uitrijden en naast Vissers Meubelen komt een nieuwe weg zodat de wijk bereikbaar blijft. De Krayenhofflaan wordt een fietsstraat. Dat betekent dat auto's te gast zijn.

Bomenkap
Vanaf 21 oktober worden de bomen aan de Tunnelweg gekapt en ook bomen die op de Koninginnelaan staan (ter hoogte van de Tunnelweg tot aan kruising met de Fresiastraat) worden gekapt. Een aantal boomstammen wordt hergebruikt in Nijmegen. Zo worden de bomen uit de Koninginnelaan hergebruikt als stappaaltjes en bij speelplekken in de stad. De bomen aan de Tunnelweg worden gebruikt als boomstammen bij een proef voor groeiplaatsverbetering bij een andere bomen. (https://bomenzijnbelangrijk.nl).

Een stationsgebied klaar voor de toekomst
Het aantal reizigers en bewoners in het stationsgebied van Nijmegen neemt de komende jaren toe. Daarom willen we van de centrumzijde van het station een gebied maken dat klaar is voor de toekomst. Een gebied dat veilig en toegankelijk is en waar alle gebruikers prettig kunnen reizen en verblijven. Aan de westzijde komt een nieuwe ingang) en wordt een nieuw gebied met woningen, hotel en maatschappelijke functies ontwikkeld. Rondom het station komen in totaal ongeveer 2000 nieuwe woningen om tegemoet te komen aan de woningnood. Het Stationsgebied Nijmegen wordt ook groener en duurzamer; echt een fijne plek om te verblijven.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen