Poppunt Gelderland presenteert XL-ronde van Music Support Gelderland

Van onze redactie
13 oktober 2023

Drie beurzen van €5000 voor Gelderse muzikanten met grootse plannen

ZOOK

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland houden eenmalig een XL-ronde van Music Support Gelderland, hét laagdrempelige fonds voor popmuzikanten in onze provincie. Naast de gewone regeling, waarbij artiesten €1000 kunnen aanvragen, zijn er nu ook drie beurzen van €5000 te vergeven. Deze XL-bijdrage is tot 15 november aan te vragen door Gelderse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Alvenrad

Sinds het begin van Music Support Gelderland in 2020 zijn er meer dan 500 plannen ingestuurd en is er ruim €100.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds kunnen de acts investeren in onder andere nieuwe muziek, videoclips, promomateriaal en coachings. Dit stelt bands, solo-artiesten, hiphopacts, dj’s en producers in de gelegenheid een vliegende start te maken met hun muziek.

XL-ronde
De XL-ronde komt bovenop de normale vijfde ronde van Music Support Gelderland, waar startende muzikanten ook nu €1000 kunnen aanvragen. Met de XL-bijdragen van €5000 wil Poppunt Gelderland daarnaast artiesten ondersteunen die de beginfase duidelijk voorbij zijn:

Sidney Shane

"Er is veel animo voor Music Support Gelderland, zelfs bij artiesten die al de nodige meters gemaakt hebben. In die gevallen is er eigenlijk meer budget nodig om écht een verschil te kunnen maken. Door de XL-ronde kunnen we deze semi-professionele acts uit Gelderland ook ondersteunen bij hun carrière," aldus Douwe Esschendal van Poppunt Gelderland.

Aanvragen via Sonar
Geïnteresseerde acts kunnen tot en met 14 november een aanvraag indienen via het nieuwe platform Sonar. Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Sinds de start van Sonar op 1 april zijn ruim 830 artiesten en 130 organisaties actief op het platform waar artiesten en organisatoren dichter bij elkaar worden gebracht. 

Over Poppunt Gelderland
Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Dit platform ondersteunt muziekmakers uit onze provincie met kennis, netwerk, speelplekken en zichtbaarheid. Dat doen ze met steun van de poppodia Doornroosje (Nijmegen), Luxor Live (Arnhem), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland, het netwerk van Basis tot Booster, Popsport, Kunstbende, Popronde en heel veel andere partijen.

www.poppuntgelderland.nl

Meika


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen