NEC verliest in Goffert besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht

Tekst via NEC | Fotografie: Broer van den Boom
12 oktober 2023

N.E.C. nam het op donderdagmiddag 12 oktober in een besloten oefenwedstrijd in het Goffertstadion op tegen FC Utrecht. De Domstedelingen zegevierden met 1-2. Het Nijmeegse doelpunt kwam op naam van Bas Dost, bij FC Utrecht waren Anthony Descotte en Can Bozdoğan trefzeker.

De Nijmegenaren kregen al binnen de minuut de mogelijkheid om te scoren. Na een crossbal van Philippe Sandler legde Calvin Verdonk op de rand van de zestien klaar voor de inlopende Kodai Sano. De jonge Japanner krulde de bal richting verre hoek, waar de vuisten van Mattijs Branderhorst een doelpunt voorkwamen. Enkele minuten later was het wél raak voor de bezoekers. Na knullig balverlies kon Anthony Descotte alleen op Robin Roefs af en hij faalde niet: 0-1. Hoewel N.E.C. meer de bal had en bij vlagen goed voetbal op de mat legde, lukte het in de eindfase niet om tot grote kansen te komen. Na iets meer dan een halfuur kwam daar verandering in. Na tussenkomst van Sano tijdens de Utrechtse opbouw kwam de bal voor de voeten van Bas Dost terecht. De spits twijfelde niet en schoot hard raak in de korte hoek: 1-1. De ploeg van trainer Rogier Meijer leek vervolgens met een gelijke stand de kleedkamer op te zoeken, maar kort voor rust zorgde Can Bozdoğan na een kort genomen hoekschop alsnog voor de 1-2. De middenvelder ontving de bal op de rand van de zestien en schoot fraai raak in de verre bovenhoek.

Na de onderbreking kwamen beide ploegen tot minder kansen. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Koki Ogawa de uitgelezen kans om de stand weer gelijk te trekken, maar een kopbal van dichtbij ging via de grond over het Utrechtse doel. Gescoord werd er niet meer, waardoor er na negentig minuten een 1-2 eindstand op het scorebord stond.

Opstelling N.E.C.: Roefs (61. Janse), Van Rooij (78. D’Leanu Arts), Sandler (61. Netten), Ross, Verdonk, Hoedemakers (82. Maas), Mattsson, González (82. Can Sönmez), Sano, Ogawa, Dost (61. De Wit).