Tweede editie van Beroepenfeest 'Regio Nijmegen On Stage'

Van onze redactie
12 oktober 2023

Na een zeer succesvolle 1e editie in februari/maart 2023 (bekijk hier onze fotoreportage hierover), maken wij ons op voor de 2e editie van regio Nijmegen On Stage! Ook komend jaar gaan bijna 1000 VMBO leerlingen uit leerjaar 2 of 3 van Het Rijks VMBO, Canisius College, Jorismavo, Mondial College, Montessori College (Nijmegen en Groesbeek), NSG Groenewoud en het Maaswaal College Wijchen meedoen aan dit Beroepenfeest.

Zo worden de VMBO-ers eens goed in de spotlights gezet. Een positief podium bieden, want zij doen ertoe! Dit zijn de vakmensen van de toekomst en dus keihard nodig.
Een initiatief dat op grote steun kan rekenen van het onderwijs, bedrijfsleven en gemeentes.

En nadenken over je toekomst mag een feest zijn! Op het Beroepenfeest van regio Nijmegen On Stage op 19 maart in De Vasim gaan de leerlingen in gesprek met de beroepsbeoefenaren over beroep en werkdag. Het beroep staat centraal in de gesprekken: wat houdt het vak in en hoe ziet een werkdag er nu echt uit? Ter plekke worden er afspraken gemaakt voor de Doe Dag. En Dromen mag, dus de automonteur tot en met de advocaat is welkom! Op de Doe Dag (4 april) gaan de leerlingen op bezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie ze matches hebben gemaakt. Met informatie van degene die het vak echt zelf uitoefenen dragen we bij aan het beroepskeuzeproces van jongeren.

Aftrap 26 oktober in Wijchen
Op donderdag 26 oktober is de feestelijke kick off met mentoren, decanen en schoolleiders van de deelnemende scholen bij Modderkolk/Technoforum in Wijchen, waar onderwijs en het technische bedrijfsleven elkaar vindt en medewerkers van de toekomst worden opgeleid.

Nog beroepsbeoefenaren gezocht
Van helpende tot advocaat, van monteur tot arts. Alle beroepen zijn welkom, want ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’. De organisatie: "We zoeken nog beroepsbeoefenaren, dus meld je aan op www.regionijmegenonstage.nl. Toekomstdromen delen met deze leerlingen is een feestelijke manier om toekomstige medewerkers en collega’s te helpen bij een goede beroepskeuze."

Archieffoto On Stage maart 2023.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen