Betaald parkeren in delen van de Biezen, de Wolfskuil en Galgenveld

Van onze redactie
11 oktober 2023

Vanaf 1 november 2023 gaan autobezitters betalen voor parkeren in delen van de wijken de Biezen, de Wolfskuil en Galgenveld. De gemeente vermindert zo de overlast voor inwoners in die wijken. Zij vroegen de gemeente om betaald parkeren in te voeren. De parkeerdruk – gemeten in het aantal bezette parkeerplaatsen – is daar hoog: bewoners kunnen hun auto er niet makkelijk kwijt.

Het gaat om de volgende straten en delen van straten in de wijk de Biezen: Voorstadslaan, Biezendwarsstraat, Boomvalkstraat, Sperwerstraat, Scholeksterstraat, Graspieperhof en de Torenuilstraat. En in de wijk de Wolfskuil om de volgende straten: Nieuwe Nonnendaalseweg, Nonnendaalsedwarsstraat en Oude Nonnendaalseweg. In Galgenveld gaat het om de volgende straten en delen van straten: Javaplein, Bankastraat, Molukkenstraat en de Oude Groenewoudseweg.

Eerste twee weken geen boetes bij controle
Vanaf 1 november 2023 gaat betaald parkeren in deze straten in. De bewoners van de straten waar het om gaat, krijgen een brief en hebben de gelegenheid een parkeervergunning aan te vragen. Die kan ingaan vanaf 1 november. In de eerste twee weken van november worden nog geen parkeerboetes uitgedeeld bij controle in de wijk op betaald parkeren.

Uitbreiding betaald parkeren vanaf 2024
In de overige straten in stadsdeel Nijmegen-West tussen de Marialaan, Weurtseweg en Rivierstraat wordt in de eerste helft van 2024 betaald parkeren ingevoerd. Reden hiervoor is dat de gemeente wil voorkomen dat bewoners van de straten waar vanaf 1 november betaald moet worden, in dit deel van de wijk gaan parkeren. Omdat de gemeente uit dit gebied weinig parkeerklachten heeft ontvangen, maar er wel een hoge parkeerdruk heeft gemeten, gaat de gemeente nog in gesprek met de bewoners hier.

 Brief-aan-de-raad-Invoering-betaald-parkeren-Nijmegen_West-e 1101 kb  
 6167-Rapportage-PO-Nijmegen-Galgenveld_def.pdf 4268 kb  
 6167-Rapportage-PO-Nijmegen_West-_-def.pdf 7459 kb  
  Collegevoorstel-Invoering-betaald-parkeren-in-delen- 1104 kb  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen