Interview Tessa de Loo in Bibliotheek Mariënburg

Van onze redactie
10 oktober 2023

Dit voorjaar verscheen de roman ‘De stad in je hoofd’ van Tessa de Loo. Een roman over liefde en oorlogstrauma tegen het decor van de eeuwenoude stad Nijmegen. Het boek kwam tot stand met steun van de gemeente Nijmegen. Op dinsdag 24 oktober komt Tessa de Loo van 20.00 tot 22.00 uur over haar boek vertellen in Bibliotheek Mariënburg in het centrum van Nijmegen. Ze wordt geïnterviewd door schrijver Marjolein Visser. 

Met de roman ‘De stad in je hoofd’ viert Tessa de Loo haar 40-jarig jubileum als schrijver. Ze ontving de Anton Wachterprijs voor haar debuut ‘De meisjes van de suikerwerkfabriek’. Van haar oorlogsroman ‘De tweeling’ zijn wereldwijd ruim een miljoen exemplaren verkocht. Tijdens het schrijven van ‘De stad in je hoofd’ verbleef De Loo enige tijd in het Besiendershuis aan de Waalkade.

Waar gaat ‘De stad in je hoofd’ over?
Het boek begint bij het verwoestende februaribombardement van 1944. Het huis van zijn familie wordt voor de ogen van de achtjarige Twan vernietigd. De omliggende Bovenstad, op een heuvel gelegen met uitzicht op de rivier, stort brandend in. Ineens is hij wees en een tante ontfermt zich over hem. Jaren later koopt en restaureert Twan een huis in de schilderachtige Benedenstad. Maar de wereld moderniseert en het stadsbestuur besluit de oude huizen daar te vervangen door nieuwbouw. Twan strijdt om het historische stadsdeel te redden voor de dreigende sloop, maar hierbij keert het trauma uit zijn jeugd in volle hevigheid terug.

De schrijver over het boek
Tessa de Loo wordt op dinsdag 24 oktober in Bibliotheek Mariënburg geïnterviewd door schrijver Marjolein Visser. Ze zullen spreken over de totstandkoming van de roman en natuurlijk over Nijmegen. "Als de benedenstad was gerestaureerd, was Nijmegen een juweel van een stad geweest”, aldus de Loo in een interview met Omroep Gelderland in mei van dit jaar. Kaarten voor het interview met Tessa de Loo zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid (www.obgz.nl/agenda). Een kaartje kost € 8,- voor bibliotheekleden en € 11,- voor overige bezoekers. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen