Inspirerende reeks Marikenhuis: Zin in verdieping – voor mensen geraakt door verlies

Van onze redactie
9 oktober 2023

 

Verlies van een dierbare, van gezondheid, werk of levensperspectief; dit kan je leven danig ontregelen. Het zet je ook aan het denken. Wat is de zin van mijn leven eigenlijk? Voorheen vond men voor die vragen steun bij een godsdienst, maar tegenwoordig is dat vaak anders. Mensen gaan zelf op zoek naar zingeving. Maar hoe voorkom je dat dit oppervlakkig wordt of zweverig?

Vier dinsdagochtenden in het Marikenhuis, centrum voor leven met en na kanker. Start 24 oktober 2023.

In vier ochtenden verdiepen we ons in deze materie en wel zo, dat jij ermee verder kunt! Je krijgt meer oog voor de betekenis van zinvol leven en taal voor de diepere dynamieken van spiritualiteit. In de laatste bijeenkomst staan we stil bij de dood. Dit alles is studieus van aard, met beperkt uitwisseling, opgewekt van toon. Het is gericht op verheldering, verdieping en bemoediging.

Wegens eerder succes is dit een nieuw aanbod. Ook nu is, bij uitzondering, deelname mogelijk voor mensen met diverse vormen van indringend verlies, dus niet alleen kanker gerelateerd.

Opzet en uitvoering is in handen van dr. Lia van Aalsum, theologe voor solide spiritualiteit, bekend van diverse publicaties en cursussen, tevens gastvrouw in het Marikenhuis.

Praktische gegevens
Data 24 oktober 2023, 9 januari, 5 maart, 30 april 2024 van 9.45 – 12.00 uur.
Je kunt kiezen voor slechts enkele bijeenkomsten, maar deelname aan de hele reeks geeft meer inzicht.

Locatie Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen.
Aanmelding via www.marikenhuis.nl.
Er geldt een bijdrage van € 2,50 per bijeenkomst.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024