NEC blijft uit tegen Heerenveen steken op 1-1

Tekst via NEC | Fotografie: Broer van den Boom
7 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober ging de selectie van N.E.C. op bezoek bij sc Heerenveen. Na de nederlaag tegen Vitesse, waren de Nijmegenaren erop gebrand zich te revancheren. De basisopstelling was voor het eerst dit seizoen ongewijzigd.

De Friezen kenden een reeks van vijf achtereenvolgende nederlagen. Uiteindelijk kwam er vanavond in Friesland geen winnaar uit de bus. De openingstreffer kwam op naam van Patrik Wålemark, Bas Dost tekende kort voor rust voor de gelijkmaker. Na negentig minuten voetbal stond het scorebord nog altijd op 1-1.

De Friezen schoten fel uit de startblokken en loste in de vijfde minuut al een schot op doel, echter zat er geen snelheid achter de bal en kon Roefs redden. Nog geen minuut later kwam de thuisploeg weer voor het doel van Roefs, ditmaal was het wel raak. Wålemark schoot de bal in de rebound langs de Nijmeegse sluitpost. N.E.C. kwam amper aan spelen toe in de openingsfase van de wedstrijd, waarbij Heerenveen beduidend het overwicht had. In de veertiende minuut kreeg de thuisploeg de volgende grote kans, maar Roefs wist een belangrijke redding te verrichten. In de 22e minuut kreeg de ploeg van Meijer dan eindelijk de eerste kans. Rober kreeg binnen het zestienmetergebied de bal voor zijn voeten en haalde hard uit, maar recht op de vuisten van Noppert. De Nijmegenaren konden niet doordrukken en gaven het spel weer uit handen. De thuisploeg bleef domineren, maar kwam niet langer tot grote kansen. In de slotfase van de eerste helft viel het spel stil. Toch kwam er op slag van rust een doelpunt uit de lucht vallen. Een lange bal van Philippe Sandler viel op de borst van Sontje Hansen, die op Noppert stuitte. In de rebound stond Bas Dost klaar binnen te werken. Na de goal floot Nagtegaal direct voor de rust en dus gingen de spelers met een 1-1 tussenstand aan de thee.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In het tweede bedrijf leek N.E.C. al snel wat meer grip te krijgen op de wedstrijd. De ploeg van trainer Rogier Meijer kwam een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het Friese doel, maar een goal bleef uit. De wedstrijd ging gelijk op en de spanning was voelbaar in Heerenveen. De thuisploeg nam steeds meer het heft terug in eigen handen. Sandler was daarbij een van de belangrijkste mannen aan Nijmeegse zijde. Met een aantal knappe tackles hield hij de Nijmegenaren op de been. Tegen het einde van de wedstrijd werd N.E.C. toch nog gevaarlijk. Zo kwam Hansen een aantal keer in de buurt van Noppert, maar een schot bleef uit. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen en bleef de stand steken op 1-1.


Dit bericht delen:

Advertenties