Gezocht: invulling Plein 1944 tijdens Vierdaagsefeesten

Van onze redactie | Fotograaf: Jan Willem de Venster
5 oktober 2023

Tot 15 november kunnen ondernemers een plan voor de invulling van Plein 1944 indienen bij de Vierdaagsefeesten. 

Van 13 t/m 19 juli 2024 zal Nijmegen weer zeven dagen lang feest vieren tijdens de 53e editie van de Vierdaagsefeesten. De meeste podia, pleinen en parken worden jaarlijks door dezelfde organisator ingevuld. Deze krijgt hiervoor een vierjarig contract van ACBN Evenementenbureau, de organisatie achter de Vierdaagsefeesten. De contracten lopen momenteel t/m 2025, dus de meeste locaties zijn bezet. Vorig jaar is echter Plein 1944 op het laatste moment toch niet ingevuld, vandaar dat deze locatie nu vrijkomt voor een nieuw vierjarig contract. De organisatie die voorheen Plein 1944 invulde, is nog aan het bekijken of zij opnieuw een plan gaan indienen.

Jarenlang kwam op dit plein jong en oud samen om te genieten van spetterende, interactieve liveoptredens. Van rock tot dance en van 90s tot tribute. Gezocht wordt naar bestendiging van deze opzet: een groot podium met middelgrote programmering met bekende artiesten. Gezien de ligging van de locatie in de stad, is het tevens belangrijk dat er dag-invulling is.

Criteria
Tot 15 november kunnen ondernemers een plan voor de invulling van Plein 1944 indienen bij de Vierdaagsefeesten. Vervolgens wordt gekeken of de aanvraag bijdraagt aan de doelstellingen van de Vierdaagsefeesten (een vrij toegankelijk, divers en kwalitatief hoogwaardig evenement) en iets inhoudelijks toevoegt aan het bestaande aanbod. Lokale, Nijmeegse partijen hebben hierbij een streepje voor, evenals samenwerkingen tussen partijen. Organisaties moeten hierbij ook kunnen voldoen aan hoge veiligheidseisen en rekening kunnen houden met de mogelijkheden van de locaties. Daarnaast wordt gekeken naar de ervaring van een organisator, de inhoudelijke kwaliteit van het programma en hoe er maatregelen worden genomen om zo duurzaam mogelijk te organiseren. Je wordt dus niet zomaar een organisator op de Vierdaagsefeesten.

Onderdeel grootste evenement van Nederland
Wanneer jouw plan wordt verkozen op een van deze locaties, heb je de garantie dat je vier jaar lang onderdeel bent van het grootste evenement van Nederland, zodat je meerdere jaren op dezelfde locatie aan iets moois kunt bouwen. Doordat je meegaat in de algemene vergunningsaanvraag van de Vierdaagsefeesten, zijn overkoepelende zaken als crowdcontrol, bereikbaarheid en veiligheid goed geregeld. Ook doe je vanzelf mee aan bijvoorbeeld het circulaire bekersysteem van de Vierdaagsefeesten en wordt je programma uitgelicht op alle marketingkanalen van de Vierdaagsefeesten.

Meer informatie en aanmelden: https://www.vierdaagsefeesten.nl/ondernemers/


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen