Nijmeegse Kinderboekwinkel start crowdfunding voor nieuwe inrichting

Van onze redactie
5 oktober 2023

Opening gebeurde 40 jaar geleden door door Roald Dahl

Kinderboekwinkel Nijmegen is de crowdfundingsactie ‘Werk aan de Kinderboekwinkel’ gestart. Doel is om binnen een maand € 65.000 euro in te zamelen voor de herinrichting van de winkel. Met het opgehaalde geld wil eigenaar Ingeborg Simonetti de winkel weer helemaal van deze tijd maken. “De kinderboekwinkel werd bijna 40 jaar geleden geopend door Roald Dahl. Sinds die tijd is de inrichting nauwelijks veranderd.”

Het interieur van Kinderboekwinkel Nijmegen is hard aan vervanging toe. Ingeborg wil graag een complete metamorfose: nieuwe kasten, nieuwe trap, nieuwe balie en extra vloeroppervlak op de bovenverdieping. Maar ook verrijdbare meubels, zodat er meer ruimte komt voor workshops en bezoek van schoolklassen.

Geld doneren
Voor de herinrichting van de winkel is veel geld nodig. Een bedrag dat Ingeborg niet zelf kan ophoesten: “Van kinderboeken verkopen word je niet rijk. Je wordt er wél supergelukkig van. Maar om de winkel te veranderen heb je geld nodig.” Daarom vraagt ze nu hulp. Iedereen die de kinderboekwinkel een warm hart toedraagt, kan op voordekunst.nl doneren. In ruil hiervoor krijg je een tegenprestatie, zoals een op maat geschreven verhaal of gedicht, een ticket voor een bijzondere boekenmiddag in Brebl, of een nachtje slapen in de nieuwe winkel. https://www.voordekunst.nl/projecten/15795-werk-aan-de-kinderboekwinkel-1

“Kinderboekwinkel is paradijsje van Nijmegen”
Een dag na de start van de campagne is al ruim €7.500 opgehaald. Uit de reacties van donateurs blijkt dat veel Nijmegenaren de winkel in hun hart gesloten hebben: “Ik kom al 40 jaar in deze kinderboekenwinkel, eerst met mijn dochters, nu met de kleinkinderen .” En: “De Kinderboekenwinkel is gewoon het paradijsje van Nijmegen!”

Naast steun van klanten krijgt de winkel ook hulp van een groot aantal Nijmeegse schrijvers en illustratoren. Zij werken volledig belangeloos aan de crowdfuningsactie mee, door gratis tegenprestaties beschikbaar te stellen. Ook een aantal schrijvers van (ver) buiten Nijmegen ondersteunen de actie, zoals Sanne Rooseboom, die dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk schrijft, en Gouden Griffelwinnaar Pieter Koolwijk.

Over Kinderboekwinkel Nijmegen
Kinderboekwinkel Nijmegen zit al bijna 40 jaar aan de Kannenmarkt. Een beetje verscholen, maar op een prachtig plekje met uitzicht op het Waagh-gebouw. De winkel heeft meer dan 7.000 kinderboeken op voorraad: van knisperboekjes voor de allerkleinsten tot romans voor jongvolwassenen. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd. Ingeborg Simonetti nam de winkel 7 jaar geleden over. Daarvoor was ze werkzaam in het onderwijs.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen