Definitief ontwerp klaar voor verbouwing Valkhof Museum

Van onze redactie
4 oktober 2023

De verbouwing van het Valkhof Museum gaat bijna van start. Na een voorbereidingstijd van enkele maanden verwacht de gemeente begin 2024 te starten. De verbouwing duurt een jaar. In september 2023 was het ontwerp voor de verbouwing klaar.

In oktober 2022 was er een informatieavond over het ontwerp van het museum en Kelfkensbosplein. De opmerkingen die hier naar voren kwamen zijn waar mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. Ook is in het definitieve ontwerp rekening gehouden met duurzaamheidsmaatregelen. Het gaat hierbij om het verbeteren van de dak-, gevel en glasisolatie en het voorbereiden van het gebouw op volledig gasloos zijn. Op basis van het definitieve ontwerp is de omgevingsvergunning aangevraagd en start de aannemer met de voorbereiding van de verbouwing.

Na de verbouwing van het museumgebouw gaat het museum zelf de nieuwe tentoonstellingsinrichting verzorgen in het gebouw. Ook het Kelfkensbosplein aan de voorzijde van het museum gaat helemaal op de schop en krijgt  een nieuwe indeling met veel groen en spraakmakende kunst.

Lees hier de brief aan de raad 4.5 Stand van zaken verbouwing Valkhof Museum. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen