Nieuwe Lotgenotengroepen in het Marikenhuis

Van onze redactie
3 oktober 2023

Lotgenotengroepen Marikenhuis najaar 2023

In een lotgenotengroep van het Marikenhuis ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij. Het Marikenhuis: "We steunen elkaar en bieden een veilige ruimte om onze soms lastige verhalen te delen. Onze lotgenotengroepen worden altijd begeleid door twee zorgvuldig opgeleide vrijwilligers van het Marikenhuis."

"De lotgenotengroepen zijn besloten en bestaan uit maximaal 6 deelnemers, die tussen de 6 en 8 keer samenkomen. Zodra we van start gaan komt er niemand meer bij. Je kunt je wel altijd aanmelden, dan zorgen wij dat je aan de eerstvolgende lotgenotengroep deel kunt nemen.

Donderdag 19 oktober 2023 starten we (bij voldoende aanmelding) met een algemene lotgenotengroep voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ook starten we een groep voor vrouwen met borstkanker en een groep voor nabestaanden."

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de website Marikenhuis. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen.
Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 2,50 per bijeenkomst.

Lotgenotengroep voor mensen die kanker hebben of hebben gehad
We wisselen uit wat je bezighoudt en wat je helpt. Dit kan dienen als een bron van steun en begrip. Hier kun je je richten op het vinden van troost, het omgaan met gevoelens van eenzaamheid die vaak gepaard gaan met kanker, en het vinden van herkenning en erkenning van je situatie.

Lotgenotengroep voor vrouwen met borstkanker
De groep is voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker. Als je borstkanker hebt, word je geconfronteerd met specifieke vragen over je vrouw zijn. Het kan fijn zijn om die te delen met vrouwen die voor dezelfde keuzes en dilemma’s staan of die al hebben doorgemaakt. Dat biedt veiligheid en de mogelijkheid om in alle rust de juiste beslissingen te nemen en stappen te zetten om weer verder te kunnen gaan.

Lotgenotengroep nabestaanden
Deze groep is bedoeld voor alle volwassenen die te maken hebben met het verlies van een naaste. Als je je partner verliest, of iemand anders van wie je hield, wordt je leven vaak ingrijpend veranderd. Hoe moet je nu verder? Waar loop je tegenaan en wat doet je juist goed? Hoe reageert je omgeving op je verdriet? Vaak helpt het voor de verwerking van je verlies, als je


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen