Bekeuringen en aanhoudingen bij grote controle op en rond station Nijmegen

Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
2 oktober 2023
Afgelopen vrijdagavond controleerden politie, gemeente en de vervoerders NS, Connexxion en Arriva zoals elke maand tegen overlast en overtredingen op en rond station Nijmegen. Hierbij is ook aandacht voor het tegengaan van agressie en criminele feiten als heling en drugshandel.
 
Er zijn 81 bekeuringen uitgeschreven, bijvoorbeeld voor reizen zonder geldig vervoersbewijs, over toegangspoortjes heen springen of achter iemand aan lopen die wel incheckt, roken op het perron, overlast, dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Verder werden 3 personen aangehouden, onder meer voor het overtreden van een gebiedsverbod.
 
Burgemeester Bruls: ‘Wij organiseren nu ruim een half jaar deze maandelijkse controles en zien dat het elke keer weer nut heeft. Ons gezamenlijk belang is dat reizigers en medewerkers zich veilig en prettig voelen op en rond het station. Tijdens deze controle werden er opvallend minder overlastgevers geconstateerd. Hopelijk werpt de brede aanpak ook op langere termijn zijn vruchten af.”


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen