De beeldende kunst in Nijmegen in oktober

Van onze redactie
2 oktober 2023

Mikhail Tolmachevs nieuwe bewerking van de meerkanaals video-installatie The Feat daagt de door de gelegitimeerde en door de staat gesanctioneerde vormen van geweld uit. Dit doet hij door de interregionale militaire geschiedenissen die in musea worden gepresenteerd aan de orde te stellen. 

De tentoonstelling is te bezoeken van 7 oktober tot en met 26 november bij POST. Op 6 oktober vindt de feestelijike opening plaats om 20:00u.

In de week van 16 t/m 22 oktober vindt bij POPOP art de intensieve Performance Art workshop plaats: Absurdity, the Whole in Rationality. 
De workshop eindigt altijd met een presentatiemoment voor publiek. Dit jaar dus opnieuw een presentatie van een 10-tal deelnemers. Het belooft een absurde avond vol humor te worden. De avond zal plaatsvinden in de Papengas 6 en start om 19:30. Entree is gratis.

Tot en met 11 november toont Singular-Art een duo-presentatie, Every bird is a poet, van kunstenaars Huub Niessen en Bart Drost. Beide kunstenaars hebben sterke binding met Nijmegen, een goede aanleiding voor de een gezamenlijke expositie in galerie Singular-Art aan de Waalkade

Bezoek de jubileumexpositie 'Erik Kierkels, 40 jaar workaholic' van 1 tot 29 oktober bij Galerie Zeven Zomers. Tijdens deze expositie toont de galerie een fraaie combinatie van schilderijen, bronzen beelden en glaskunst van Erik Kierkels.

Valkhof Museum organiseert, in samenwerking met studenten van de Radboud Universiteit, een tentoonstelling over zwarte gaten, Into the Black Hole. De tentoonstelling is te bezoeken van 17 oktober tot 19 april 2024 en opent tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit.

"Community-based art festivals, zoals The Big Draw, draaien precies om deze toegankelijkheid. John Ruskin zag tekenen niet als een vaardigheid die exclusief is voor kunstenaars, maar als een instrument dat voor iedereen toegankelijk moet zijn, een tool om de wereld mee te observeren en begrijpen. Bij dit festival is er dan ook geen sprake van exclusiviteit of gatekeeping van de kunsten: iedereen is welkom."
Merel van Slobbe heeft een artikel geschreven over haar bezoek aan the Big Draw. Lees het hier


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen