NEC verliest zeer teleurstellend met 1-3 derby van Vitesse

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom / tribunefoto's: John Vrolijks
1 oktober 2023

Op zondag 1 oktober moest het dan maar weer eens gaan gebeuren. Aartsvijand Vitesse uit Arnhem moest sportief bij de strot gegrepen worden. De voortekenen zijn goed. Wij met 3-0 gewonnen van Utrecht en zij de laatste 5 wedstrijden verloren. We starten vandaag met keeper Roefs, Nuytinck, Sandler, Van Rooij en Verdonk in de achterhoede. Op het middenveld met Proper, Schöne en Mattsson en als spitsen: Dost, Hansen en Gonzalez. Om 12.15u fluit Van der Eijk in de Heilige Goffert voor het begin van de wedstrijd. Alle neuzen staan in Nijmegen dezelfde kant op dus dat MOET toch passie, beleving en doelpunten gaan brengen?!

Minuut 3: Corner Schöne, maar levert geen gevaar op. 6. Vitesse scoort na een goede aanval via Van Ginkel. Wat een ontzettende domper zeg 0-1. 8. Mattsson schiet over  van 3 meter na een prima voorzet van Van Rooij. Wat een kans! We zijn de eerste 15 minuten aan het zoeken en zijn niet agressief genoeg. 17. Hanson is er langs, geeft voor maar daar kan Dost net niet bij. 19. geel voor Vitesse. 20. Gonzales komt alleen voor de keeper, maar mist. Wat een kans op 1-1! 24. Schönes corner wordt niks. 26. Vitesse krijgt geel. 26 Dost kopt Mattsson vrij en het is 1-1 met een mooie schuiver. We zijn er weer bij! 28. Een scrimmage voor de goal en de bal van Proper gaat maar centimeters naast. Wat een pech! 29. De 3e gele kaart voor Vitesse. 31. Vitesse schiet rakelings langs. 37. Vitesse schiet hoog over. We pakken in deze fase niet door! 38. Hansen is er weer langs, maar bereikt geen medespeler. Een Schöne-corner levert niks op. 40. Vitesse komt via een corner weer in de wedstrijd, terwijl wij al met 3/4-1 voor hadden kunnen staan. 44. terecht afgekeurd buitenspeldoelpunt Vitesse. 46. Roefs pakt een vrije trap van Vitesse.

Fotograaf: Broer van den Boom.

Rust 1-1. We zijn veel beter maar missen de kansen en laten Vitesse leven. Als dat ons maar niet duur komt te staan.

47. Hè, is dat geen penalty voor ons! Nee, toch niet want Gonzales valt te gemakkelijk. 53. een Schöne-corner levert niks op. 54. Verdonk pakt geel. 55. Een Vitesse-corner zonder gevaar. 59. Sano komt voor de geblesseerde Hansen. 62. Gonzalez zoekt de verre hoek na een voorzet van de linkerkant, maar de keeper pakt goed. Mooie aanval! 65. Geel voor Vitesse 69. 5e geel voor Vitesse al! 69. Via een Schöne-corner kopt Dost kopt net over. Dat was close! 73. Hoedemakers en Ross komen voor Sandler en Gonzalez, want we moeten scoren! Ogawa komt voor Dost in de 80e minuut. We creëren echter helemaal niks. 82. Bart van Rooij komt door een pass va Ross alleen voor de keeper, maar die redt. Wat een kans was dat! 85. Een Schöne-corner levert weer niks op. 86. Vitesse wisselt. 87. Vitesse schiet over. 90. Uit een vrije trap scoort Vitesse 1-2. Hoe is het in godsnaam mogelijk. En er ligt ook een bekertje op het veld. Dus gaat iedereen de kleedkamer in. Na enige tijd zijn we weer aan het voetballen en in de 95e minuut scoort Vitesse 1-3.

Het is voorbij. Wat een K*zooi! Als je kijkt hoeveel kansen je in de 1e helft krijgt, dan moet je jezelf belonen. En als dat niet gebeurt en je een zwakke tegenstander ook nog eens in de wedstrijd laat komen, dan roep je de problemen op jezelf af. Ik miste de alles of niets mentaliteit die bij een derby zou moeten horen. We moeten uithuilen en opnieuw beginnen, want we zijn maar 3 punten van een degradatieplek af..