Enkele straten in centrum binnenkort ’s avonds en ’s nachts afgesloten voor autoverkeer

Van onze redactie
29 september 2023

De gemeente sluit de van Welderenstraat, de Arksteestraat, de Tweede en Eerste Walstraat en de kop van de Molenstraat ’s avonds en ’s nachts af voor autoverkeer.  Afgelopen jaar is er al een pilot geweest met de afsluiting. Er is nu een  verkeersbesluit genomen waarbij het college van B&W ook nog een keer naar de aanvangstijd heeft gekeken. De begintijd wordt 18.00 uur. De start van de afsluiting is waarschijnlijk medio november.

In de Van Welderenstraat en de Tweede en Eerste Walstraat wordt vaak te hard gereden door auto’s. Ook ervaren bewoners en ondernemers in hun omgeving diverse soorten overlast.  Eind 2022/begin 2023 is een proef uitgevoerd om het gebied af te sluiten om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van het gebied te vergroten. Uit de evaluatie van de proef bleek dat het leefklimaat flink verbeterde. 

Na het besluit in juni 2023 om de straten permanent af te sluiten voor autoverkeer ’s avonds reageerde een aantal ondernemers. Enkelen vrezen omzetverlies. Het college van B&W kiest toch voor afsluiting, vanaf 18 uur, omdat er naast ondernemers die tegen zijn, ook een grote groep ondernemers (circa 66%) voor de afsluiting is. Net als veel bewoners en bezoekers van de stad.

Ondernemers die economisch benadeeld worden kunnen een beroep doen op nadeelcompensatie. Het college wil het verkeersbesluit nu snel uitvoeren. Het (ontwerp)verkeersbesluit ligt binnenkort 6 weken ter inzage voor zienswijzen. Als er geen bezwaren tegen het verkeersbesluit zijn, start  in november de afsluiting. Ondernemers en bewoners kunnen ontheffingen krijgen om tijdens de sluitingstijden te kunnen parkeren in  het gebied. De regels hiervoor zijn opgenomen in de beleidsregels ontheffingen.

Lees meer: 4.8 Beantwoording ondernemersbrieven en artikel 39 vragen inzake avond- en nachtafsluiting Van Welderenstraat, Molenstraat, Arksteestraat en Tweede- en Eerste Walstraat.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024