Finalisten Impact Awards Nijmegen bekend

Gemeente Nijmegen
Van onze redactie
28 september 2023

Arbres, Eco+Bouw, Triunity, TropiQ en Youbedo maken kans op de Impact Awards 2023. Dit jaar kiest gemeente Nijmegen, met behulp van een jury, de meest impactvolle organisaties van Nijmegen. Zo hoopt de gemeente andere ondernemers te inspireren en te zorgen voor nog meer impact.

Finalisten maken kans op een juryprijs en een publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit € 5.000,- die de finalisten in hun eigen onderneming kunnen investeren. De prijzen worden op 5 oktober tijdens de bijeenkomst rondom de Economische Visie uitgereikt.

Finalisten
Alle vijf finalisten zijn met hun organisatie gevestigd in Nijmegen en willen een positief verschil in de wereld teweegbrengen. De activiteiten van de finalisten zijn zeer verschillend maar allemaal gericht op het maken van impact. Van het verduurzamen van de bouwsector, het ontwikkelen van een medicijn tegen malaria, tot het begeleiden van jongeren met autisme.

Meer weten over de finalisten? In deze video's stellen zij zich voor.

Jury
Wethouder John Brom, Jeanne van Ittersum (mede-eigenaar Trashure Taarten, winnaar vorig jaar) en Bart Doorneweert (onderzoeker Ondernemerslab Nijmegen en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen) vormen de jury. Zij kiezen voorafgaand aan het evenement wie er wint. Tijdens het evenement kan er ‘live’ gestemd worden op de publieksprijs.

Netwerk- en Inspiratiebijeenkomst
In het kader van de Economische Visie, organiseert de gemeente twee keer per jaar netwerk- en inspiratiebijeenkomsten voor ondernemend Nijmegen. De bijeenkomst van 5 oktober vindt tussen 16:00 uur en 20:00 uur plaats in De Vasim. Deze keer staat het evenement in het teken van impactondernemerschap. Er zijn diverse mooie voorbeelden te zien van succesvolle, lokale bedrijven. Alle ondernemers uit Nijmegen zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Geïnteresseerden voor de bijeenkomst kunnen zich aanmelden via de site van Gemeente Nijmegen.

Meer over de finalisten:
Arbres
laat zien dat landbouw anders kan: sociaal en inclusief, met ruimte voor de natuur en een eerlijke boterham voor de boer. Daarom kickstarten ze agrarische voedselbossen in het Rijk van Nijmegen, bouwen ze aan een community waarin iedereen welkom is en werken ze gericht aan een gezonde cashflow op basis van gedeeld eigenaarschap.

ECO+BOUW is het eerste, moderne groene bouwbedrijf van Nederland. Ze streven ernaar zo groen mogelijk te bouwen op een moderne manier. Hun doel is om het voor iedereen mogelijk te maken gezond, comfortabel en energiezuinig te wonen, werken en leven.

Triunity gelooft in de specifieke talenten van mensen met autisme. Ze bieden hun deelnemers ondersteuning en dagen hen uit om deze talenten te ontwikkelen. Zo helpen ze deze jongeren om een zelfstandiger en zinvoller bestaan op te bouwen. Ook werkgevers dagen ze uit, en ze helpen hen om de talenten van de deelnemers duurzaam in te zetten.

TropIQ exploiteert een technologieplatform voor de ontdekking en ontwikkeling van moleculen om insect-overgedragen infectieziekten zoals Malaria en Knokkelkoorts te bestrijden.

Youbedo is een online boekwinkel voor consumenten en bedrijven met een bijzondere missie: goed doen met boeken. Van elke aankoop doneren ze tot 12 procent aan een door jou gekozen goed doel of maatschappelijk project


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen