Gratis Stadshopper gaat rijden voor een toegankelijke binnenstad

Gemeente Nijmegen
Van onze redactie
28 september 2023

In de binnenstad van Nijmegen gaat vanaf zondag 1 oktober de Stadshopper rondrijden. Het gaat om een proef van een half jaar. De Stadshopper is een elektrisch aangedreven busje en rijdt een vaste route rond en in de binnenstad. Op alle haltes op de route kan er in- of uitgestapt worden.

De Stadshopper
Iedereen die de binnenstad in wil mag gratis gebruikmaken van de Stadshopper. Er is ruimte in het elektrische busje voor 4 passagiers. De chauffeurs zijn geworven door het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen.

De route van de Stadshopper
De Stadshopper rijdt iedere 20 minuten op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Het busje rijdt een vaste route in de Nijmeegse binnenstad en stopt bij de haltes: Mariënburg, Ziekerstraat, Molenstraat, Plein 1944, Grote Markt, Pijkestraat, Joris Ivensplein, Nijmegen Centraal Station. De haltes van de Stadshopper zijn te herkennen aan de bushalteborden. Zie ook de bijgevoegde routekaart bij dit persbericht.

Autoluwe binnenstad
Om de binnenstad verblijfsvriendelijker te maken, wordt ingezet op het autoluw maken van de binnenstad. Om dat te bereiken wordt onder meer gewerkt aan voorstellen om het stadscentrum (binnen de singels) te sluiten voor auto’s van bezoekers en autoparkeren op straat te verminderen. Voorwaarde voor het uitvoeren van al deze maatregelen is het goed bereikbaar houden van de binnenstad. Bijvoorbeeld met stap-op-stap-af-vervoer: de Stadshopper.

Stadshopper rijdt tot eind maart
Het gratis stadsbusje rijdt tot en met 31 maart. Het gaat om een proefperiode van een half jaar om te kijken of er behoefte is bij inwoners, bezoekers of ondernemers aan een gratis stadsbus in de binnenstad. Reizigers wordt (vanaf 1 oktober) gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Ook andere belangstellenden mogen hun mening achterlaten via de vragenlijst op nijmegen.nl/stadshopper.

Met de pilot beoordeelt de gemeente of er voldoende behoefte is voor stap-op-stap-af-vervoer, in welke vorm en voor hoeveel personen.

routekaart van de Stadshopper


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen