Marikenhuis: de activiteiten van oktober

Van onze redactie
26 september 2023

Als je te maken krijgt met kanker, kan dat veel impact hebben op je leven. Je kunt vragen hebben, bang of verdrietig zijn. Het Marikenhuis in Nijmegen is er voor jou, of je nu zelf ziek bent, of een dierbare hebt die kanker heeft of daaraan is overleden, je bent welkom.

Het Marikenhuis biedt je diverse activiteiten, van ontspannen massage tot yoga of een thema-middag. Ga voor meer informatie en aanmelding naar Agenda (marikenhuis.nl). Voor alle activiteiten vraagt het Marikenhuis een bijdrage van € 2,50.

Een greep uit het aanbod in de maand oktober:

  • Spreekuur diëtist: Mariëlle Claassen heeft elke eerste dinsdag van de maand van 10.00-12.30 uur een spreekuur in het Marikenhuis. Mariëlle is geschoold in het geven van dieet- en voedingsadviezen aan mensen met kanker, zowel tijdens als na de behandelingen.
  • Bijzondere modeshow: zaterdag 7 oktober van 14.30 tot 16.00 uur in de Lindenberg Nijmegen. Een modeshow door vrouwen met en na borstkanker. In de borstkankermaand oktober willen we vrouwen een hart onder de riem steken. De vrouwen die model zijn voor deze modeshow hebben ervaring met kanker en ze laten zien hoe krachtig en mooi ze zijn. Bestel je tickets bij de Lindenberg.
  • Ontmoetingsmiddag prostaatkanker: dinsdag 10 oktober van 14:30 tot 16:30 uur.
    De Prostaatkankerstichting en het Marikenhuis organiseren een bijeenkomst voor iedereen die geraakt is door prostaatkanker. Niet alleen mannen maar ook hun naasten en andere geïnteresseerden zijn welkom, want prostaatkanker heb je niet alleen. Alles is opeens anders. Praten en het delen van ervaringen helpt, vooral met lotgenoten, maar ook goede informatie is belangrijk. Dat brengt (h)erkenning, steun en rust en helpt bij de verwerking en acceptatie.
    Het thema van deze middag: de vervelende gevolgen van de behandelingen vanwege prostaatkanker; hoe ga je daar mee om? Het thema is een opstap om te komen tot een gesprek over wat jou raakt en bezighoudt, of waar je misschien meer over wilt weten. De ontmoeting en het contact staan centraal, in informele maar wel veilige sfeer en onder leiding van twee ervaringsdeskundigen.
  • Workshop zingen met Ronald Naar: vrijdag 13 oktober van 10.00 – 12.00 uur.
    Zingen opent het hart, geeft plezier en brengt mensen samen. Ronald is docent bij de Lindenberg. Hij biedt je een gevarieerd repertoire met voor elk wat wils. Het is heel laagdrempelig, je hoeft echt niet goed te kunnen zingen. En passant krijg je tips om het zingen makkelijker te maken. Maar vooral: veel plezier én elkaar op een andere manier leren kennen.

Open inloop
Naast alle activiteiten staat onze deur voor je open van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Heb je behoefte aan een luisterend oor, wil je de sfeer proeven of ben je benieuwd wat we allemaal bieden? Kom gerust langs voor een kop koffie of thee. Je bent welkom. Het Marikenhuis vind je op de Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen