21-jarige Nijmegenaar veroordeeld voor doodsbedreiging en wapenbezit

Van onze redactie
25 september 2023

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Nijmegen voor een doodsbedreiging en wapenbezit. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van ruim 3.000 euro betalen aan het slachtoffer. 

De 21-jarige man kende het slachtoffer en had ruzie met hem. Op 29 maart 2023 kwamen zij elkaar in hun auto's tegen op de Oranjesingel in Nijmegen. De auto's reden naast elkaar en hadden beiden hun ramen geopend. De 21-jarige haalde op enig moment het vuurwapen uit zijn jaszak en laadde het wapen door. Vervolgens richtte hij het pistool vanuit het passagiersraam en vuurde een kogel af.

Vrijspraak poging doodslag

De rechtbank kan op basis van het dossier niets vaststellen over de schietrichting van het wapen door de man. Daarnaast bleef de auto van het slachtoffer onbeschadigd. Hierdoor is er geen bewijs dat de man zijn wapen op het slachtoffer richtte. De rechtbank spreek de man vrij van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Ze komt daarom tot een lagere straf dan zoals werd geëist door de officier van justitie. 

Verminderd toerekeningsvatbaar

De rechtbank houdt bij de strafoplegging rekening met het feit dat bij de man PTSS is vastgesteld. De man is hierdoor verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank vindt dat het gaat om een zeer ernstig handeling en zij vindt het belangrijk dat hij niet nog een keer de fout in gaat.  Daarom moet de man zich onder andere melden bij de reclassering en zich laten behandelen. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen