Talkshow tijdens en over de Nijmeegse kermis

Van onze redactie
24 september 2023

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis kondigt vol enthousiasme een speciale talkshow aan over een van de meest geliefde vormen van volksvermaak: de kermis.

"Tijdens de Nijmeegse kermis, op zaterdag 30 september, verwelkomen we om 16:00 uur tot 18.00 uur een boeiend panel van gasten voor een verhelderende en levendige discussie in onze prachtige locatie, de Mariënburgkapel. De kosten voor entree zijn 5 euro. Voor Huisvrienden is de talkshow gratis te bezoeken." Meld je aan via de website:  Talkshow tijdens de Nijmeegse kermis – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Kerk en kermis
De gastheren van dit programma zijn Huis van de Nijmeegse Geschiedenis-directeur Robin Hoeks en aalmoezenier Bernhard van Welzenes van de landelijke parochie kermis, circus en binnenvaart. De gasten voor deze bijzondere gelegenheid zijn enkele vooraanstaande experts en vertegenwoordigers uit de kermiswereld: "We hebben de eer om Sander Willemstein van Buro de Kermisgids, kermisfanaat Marco Frericks, Francien Sipkema namens de Kermis Vrouwenbond en een vertegenwoordiger van Stichting Rijdende School te ontvangen. Daarnaast zullen we enkele gepassioneerde kermisexploitanten verwelkomen."

Kermis als immaterieel erfgoed
"Tijdens de talkshow zullen we verschillende boeiende onderwerpen bespreken die het hart van de kermiswereld raken. We zullen onder andere ingaan op de kermis als immaterieel erfgoed, de uitdagingen waar kermisexploitanten mee te maken hebben, zoals scholing, concurrentie, vooroordelen. Maar ook het wisselende imago van de kermis en de – technologische – ontwikkelingen die de kermisindustrie doormaakt. Tevens benadrukken we de waardering voor het vak, aangezien dit van essentieel belang is voor degenen die zich inzetten voor dit prachtige ambacht."

Livestream
"De talkshow wordt live gestreamd naar het YouTube-kanaal van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Huis van de Nijmeegse Geschiedenis - YouTube Zo kunnen kijkers vanuit het hele land en zelfs daarbuiten deze fascinerende discussie bijwonen en deelnemen aan de interactie."


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen