Tijdelijke winteropvang voor dak- en thuisloze mensen bij de Jan-Massinkhal

Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
22 september 2023

Voor de winteropvang van dak- en thuisloze mensen plaatst de gemeente Nijmegen 15 winteropvang-units (portacabins) bij de Jan-Massinkhal. Elk jaar zorgt de gemeente voor opvang van dak- en thuisloze mensen tijdens (vries)kou. Voor deze winter en de volgende winter is de tijdelijke opvang bij de Jan-Massinkhal. De winteropvang is er van 1 november tot 1 mei.

Opvang voor 30 mensen
De winteropvang heeft 30 plaatsen. De locatie is er voor 24-uurs (winter)opvang. En is er voor dak- en thuisloze mensen die vooral buiten slapen of niet bij een andere voorziening terecht kunnen/willen, bijvoorbeeld omdat deze vol is. Deze mensen hebben onderdak nodig in de winter. Zij zijn hier welkom voor een maaltijd, douche, om te slapen of binnen te verblijven en uit te rusten als het koud is. Zij kunnen ook terecht voor begeleiding.

Parkeerterrein achter de Jan-Massinkhal
De 15 winteropvang-units worden geplaatst op het parkeerterrein achter de Jan-Massinkhal. De locatie is tijdens deze periode afgesloten met hekken en er is 24 uur per dag toezicht aanwezig. Het aantal opvangplekken is samen met de opvangaanbieders en de GGD bepaald.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen