Roos Vonk presenteert boek ‘Mijn ego heeft altijd gelijk’

Van onze redactie
19 september 2023

De Nijmeegse hoogleraar Sociale Psychologie Roos Vonk presenteert op woensdagavond 20 september haar nieuwe boek 'Mijn ego heeft altijd gelijk'. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en haar soms grappige en ontroerende observaties als coach en trainer, ontmantelt Roos Vonk een voor een onze illusies over onszelf.

Zij wordt geïnterviewd door Dominique Haijtema. Er is ruimte voor vragen en na afloop signeert zij haar nieuwe boek.
Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29, Nijmegen-centrum. Inloop vanaf 19.30 uur, de presentatie begint om 20.00 uur.
entree, wel graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

‘Mijn ego heeft altijd gelijk’
Net als je denkt dat het onmogelijk is om aan je ego te ontsnappen, biedt Roos Vonk uitwegen en een inspirerende schets van hoe je realistisch en nieuwsgierig kunt kijken naar wie je bent, en een betere versie van jezelf kunt worden. Met Mijn ego heeft altijd gelijk krijg je meer inzicht in zelfbedrog en zelfkennis.  Het is wetenschappelijk onderbouwd en verduidelijkt met leuke aansprekende voorbeelden.

Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is zij freelance trainer en adviseur. Ze heeft ruime ervaring met coachen en adviseren, en weet haar inzicht in alledaagse strubbelingen feilloos te integreren met wetenschappelijke kennis over de menselijke natuur. Het onderwerp zelfkennis en zelfbedrog is haar expertisegebied, ze heeft er jarenlang onderzoek naar gedaan en over gepubliceerd, zowel in wetenschappelijke als populaire bronnen zoals de Volkskrant, NRC, LINDA en Psychologie Magazine. Eerder verschenen van haar o.a. de bestsellers ‘Collega’s en andere ongemakken’ en ‘Je bent wat je doet’.

Dominique Haijtema is psycholoog en journalist. Zij studeerde af in de sociale psychologie en volgde de minor journalistiek aan de UVA. Zij recenseert wekelijks boeken voor BNR News Radio en schreef een populaire column over psychologie op het werk, in het Financieele Dagblad.

Foto Roos Vonk door Linelle Deunk.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen