Wilma Willems ontvangt het Lokaal Compliment

Van onze redactie
19 september 2023

Wethouder Cilia Daemen reikt symbolisch compliment aan vrijwilliger uit

Op vrijdag 15 september vond het Lokaal Compliment plaats in De Lindenberg. Tijdens het Lokaal Compliment worden alle vrijwilligers van Nijmegen in het zonnetje gezet door gemeente Nijmegen en Vrijwilligerscentrale Nijmegen.

Elk jaar ontvangt een vrijwilliger een symbolisch presentje als dank voor zijn of haar waardevolle vrijwilligerswerk. Dit jaar werd Wilma Willems door wethouder Cilia Daemen bedankt voor haar inzet als vrijwilliger.

Vrijwilligerswerk bij Blauwe Vogels en GVO de Klup
Sinds 1988 is Wilma actief als vrijwilligster. Ze ging aan de slag bij scouting de Blauwe Vogels. Na vijf jaar vertrok ze bij de scouting en nam ze de Blauwe Vogels mee naar GVO Nijmegen, tegenwoordig genaamd GVO de Klup. Wilma: “GVO is een vrijwilligersorganisatie die voor mensen met een verstandelijke beperking activiteiten organiseert. Die activiteiten worden begeleidt door vrijwilligers.” Onder GVO de Klup werd de Blauwe Vogels een avonturengroep voor kinderen, jongeren en senioren met een verstandelijke beperking. Wilma: “GVO de Klup is voor ons onmisbaar. Zij geven ons advies, ondersteuning en helpen bij het werven van vrijwilligers.”

Groot hart voor anderen
Wilma combineerde haar vrijwilligerswerk met haar baan in de zorg. “Ik heb 19 jaar gewerkt in een zorginstelling als verzorgende, bij dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.” Dat Wilma een groot hart heeft voor anderen blijkt dus wel. Met veel plezier ging zij naar haar werk en vrijwilligerswerk: “Het leukste van deze doelgroep is dat zij altijd goede zin hebben, iedereen in hun waarde laten en allemaal vrienden zijn. Deze groep heeft geen vooroordelen en accepteert iedereen.” Voor Wilma geeft haar vrijwilligerswerk, ook nu zij met pensioen is, daarom zoveel voldoening: “Ik word er vrolijk van om samen met deze groep van alles te ondernemen!”

Feest voor alle vrijwilligers
Met deze jarenlange inzet als vrijwilligster stond Wilma verdiend in de schijnwerpers om symbolisch het Lokaal Compliment in ontvangst te nemen van wethouder Cilia Daemen. Zij bedankte Wilma en alle andere vrijwilligers voor hun vrijwillige inzet tijdens het afgelopen jaar. De ruim 300 vrijwilligers die deze avond aanwezig waren konden daarna genieten van een afwisselend programma met onder andere een illusieshow, muziekbingo en pubquiz. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen