Leesclub XL: 'Heel Nijmegen leest Zomervacht van Jaap Robben'

Van onze redactie
19 september 2023

Op zondag 1 oktober gaat de film Zomervacht, naar het gelijknamige boek van Jaap Robben, in première in Arthouse LUX. De avond ervoor kun je met andere lezers én Jaap Robben in Bibliotheek Mariënburg in gesprek over Zomervacht. Een goede aanleiding om het boek te (her)lezen!

Op zaterdag 30 september organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Senia een Leesclub XL. Lees komende maand Zomervacht, die in de onlinebibliotheek als e-book en als luisterboek beschikbaar is, en ga op deze avond met andere lezers in gesprek over het boek: "We openen de avond met een inleiding van Mathijs Sanders, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, en vervolgens gaat het publiek uiteen in groepjes om het boek te bespreken. Na een korte pauze waarin de bar geopend is, volgt vervolgens een interview met Jaap Robben door Mathijs Sanders over het boek en de verfilming. Hij beantwoordt dan ook graag vragen van lezers."

Voorafgaand aan de avond ontvang je een leeswijzer van Senia zodat je je kunt voorbereiden op de avond. Dit is niet verplicht, maar het is een fijne leidraad tijdens de bespreking. Het eerste deel van de leeswijzer bestaat uit een samenvatting van het boek en informatie over Jaap Robben. Het tweede deel bevat een lijst met vragen en discussiethema’s.

Waar gaat Zomervacht over?
De dertienjarige Brian woont met zijn vader in een caravan op een afgelegen terrein. Maar door omstandigheden komt zijn verstandelijk en fysiek beperkte oudere broer Lucien in de caravan wonen. De zorg voor Lucien komt voor rekening van Brian. Maar hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zoveel moet ontdekken?

Naar aanleiding van de première van de boekverfilming Zomervacht van de Nijmeegse auteur Jaap Robben organiseren Arthouse LUX, Wintertuin en Bibliotheek Gelderland Zuid een reeks activiteiten. Op woensdag 27 september om 20.00 uur organiseert de Wintertuin het Kroegcollege: de avond van de adaptaties in café De Plak. Op zondag 1 oktober vindt er om 15.00 uur een voorpremière met voorgesprek plaats in LUX, waarbij Annemarie Haverkamp in gesprek gaat met Jaap Robben en regisseur Joren Molter. Het gesprek zal gaan over het proces van verhaal tot boek en van boek tot film.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.
 

Zaterdag 30 september 2023, 20:00 - 22:15 uur.
Bibliotheek Mariënburg
Ticket leden: € 4,00
Ticket studenten: € 4,00
Ticket overige bezoekers: € 6,00
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen