Ontdek de ondergrondse geschiedenis van Nijmegen tijdens 'TOEN Festival'

Van onze redactie
17 september 2023

Onder onze voeten ligt een mysterieuze geschiedenis. Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis nodigt in samenwerking met lokale organisaties alle liefhebbers van Nijmegen, geschiedenisfanaten, linksvoor-dansers en verkenners uit om de ondergrondse geheimen van de oudste stad van Nederland te ontdekken. Beleef nu zoals toen tijdens de eerste editie van TOEN festival van 7 - 15 oktober 2023. Ga je mee ondergronds?

Een duik in het verleden van Nijmegen
Nijmegen, met haar rijke geschiedenis, herbergt een schat aan mysterieuze middeleeuwse kelders, bunkers en gangenstelsels die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. TOEN Festival biedt een unieke kans om de ondergrondse verhalen en geheimzinnige kelders van Nijmegen te verkennen. Gedreven door de passie voor onze prachtige stad, delen wij de meest inspirerende verhalen en weetjes van vroeger, zodat jij de ervaringen van de mensen van toen kunt herbeleven.

Welke ondergrondse spot ontdek jij?
Tijdens deze eerste editie van het Nijmeegs Geschiedenis Festival TOEN is er voor ieder wat wils. Dans de nacht tegemoet tijdens een silent disco in de Old Cave, verken eeuwenoude middeleeuwse martelkelders, proef speciaalbiertjes in de crypte, ga op zoek naar de pas ontdekte massagraven in de Stevenskerk, verdiep je in het slavernijverleden en ontdek de geschiedenis tijdens een archeologie workshop. Dit is zeker niet alles. Het hele programma en tickets vind je op www.toenfestival.nl.

Mis deze historische ontdekkingstocht niet
TOEN Festival belooft een onvergetelijke reis terug in de tijd te worden. Leuk voor geschiedenisliefhebbers, kleine archeologen en zelfs degenen wiens ouders de geschiedenis daadwerkelijk hebben meegemaakt.

Bekijk het hele programma en bemachtig op tijd je tickets om deel uit te maken van dit unieke historische avontuur. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.toenfestival.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen