6 tips voor Kunstnacht Nijmegen 2023 op 16 september

Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
15 september 2023

Zaterdag 16 september ontdek jij wat Nijmegen en de regio aan kunst & cultuur bieden, met een bomvol programma van spannende en unieke cross-overs in alle kunstdisciplines! Hoe maak jij je klaar voor Kunstnacht 2023? Lees mee met deze tips.

1. Zie meer programma in minder tijd
De opzet van Kunstnacht is verbeterd: waar je vorig jaar nog 28 locaties verspreid door de stad langs ging om het complete programma te bezoeken, is het programma nu geclusterd in vier compacte zones met 11 locaties. Elke zone heeft minimaal één locatie met grote capaciteit en meerdere programma’s, zodat er altijd iets te doen is en lange wachtrijen verleden tijd zijn. Natuurlijk zijn er nog steeds bijzondere, kleine locaties te bezoeken, die jaarlijks zullen wisselen. Ook zijn er nog steeds bijna 60 deelnemende partijen. Dit jaar bezoek je dus vanzelf meer programma in minder tijd.

2. Maak je eigen blokkenschema in de app
Download de Kunstnacht-app en kies bij het programmaoverzicht of in het blokkenschema jouw favorieten. Zo ontstaat je eigen blokkenschema, wat je kunt delen met vrienden! Het maakt niet uit waar je begint of eindigt in de stad of welke kant je op gaat. Er is zowel doorlopend programma als programma met specifieke starttijden. Het programma in de binnenstad (zones geel, blauw en roze) start om 19.00 uur, het programma op het NYMA-terrein (zone oranje) start om 21.00 uur. Hier is aansluitend het Nachtfeest.

In de Kunstnacht-app kun je tevens kiezen om meldingen van ons te ontvangen, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

3. Haal je polsbandje al vooraf op
Let op: dit jaar kun je niet op iedere locatie je ticket laten scannen en inwisselen voor een polsbandje. Wel is er per kleurzone minstens één centrale ticketscan locatie. Daarnaast zijn er een aantal scanlocaties al eerder op de dag of al op vrijdag open zodat je al van tevoren bandjes kan ophalen en daarvoor niet meer in de rij hoeft te staan!

VRIJDAG 15 september
Citystore Nijmegen, Grote Markt, van 10.00 – 17.00 uur
Hubert, St. Hubertusstraat 10, van 16.00 – 00.00 uur

ZATERDAG 16 september (overdag)
Citystore Nijmegen, Grote Markt, van 10.00 – 17.00 uur
Hubert, St. Hubertusstraat 10, vanaf 12.00 uur
De Lindenberg binnenplein, vanaf 16.00 uur
LUX kassagebouw, vanaf 16.00 uur

ZATERDAG 16 september (tijdens Kunstnacht)
Naast bovengenoemde locaties ook bij:
Schouwburg, vanaf 19.00 uur
Doornroosje, vanaf 19.00 uur
Paraplufabrieken, vanaf 19.00 uur
Waalhalla, vanaf 21.00 uur

4. Maak gebruik van speciaal vervoer
Te voet en met de fiets kom jij snel en gemakkelijk op de verschillende locaties. Daarnaast is er speciaal Kunstnachtvervoer: tussen 19.00 – 00.00 uur pendelt de Zonnetrein tussen Schouwburg, Lindenberg en LUX. Van 20.30u tot 00.30 uur pendelen Eendjes tussen Doornroosje en het NYMA-terrein.

5. Kom al in de stemming op de Kunstnacht pre-party
NIEUW: vrijdagavond 15 september start jij jouw Kunstnacht-vibe al op de eerste Kunstnacht pre-party. Bij Loek, Brouwerij Florijn, PAAK, Het Alternatief, Club Novia en Club Freya vind je een divers en vrij toegankelijk programma: van hiphop-dansvoorstelling en interactieve performance tot live popmuziek en clubavond.

6. Sluit je avond af bij het Nachtfeest
Jouw Kunstnacht is niet compleet zonder het Kunstnacht Nachtfeest. Om 23.45 uur openen de deuren van De Vasim en wordt deze omgetoverd tot twee geliefde dansvloeren van Down the Rabbit Hole.

Over Kunstnacht
Ontdek zaterdag 16 september wat Nijmegen en de regio aan kunst en cultuur bieden. Met één ticket bezoek je 11 locaties met 34 programma’s van 57 culturele organisaties. Laat je verrassen door spannende en unieke cross-over in alle kunstdisciplines!
Het programma is geclusterd in vier compacte zones, zodat je nu méér programma in minder tijd bezoekt. Vanaf 19 uur start je in de binnenstad, vanaf 21.00 uur kun je ook naar het NYMA-terrein. Hier dans je vanaf middernacht tot in de vroege uurtjes door op het Kunstnacht Nachtfeest, gehost door Down the Rabbit Hole en Doornroosje.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen