Vernieuwing station Nijmegen Heyendaal

Van onze redactie
14 september 2023

Station Heyendaal krijgt een make-over. Met bredere perrons, een nieuwe oversteek over het spoor, brede trappen en een grotere fietsenstalling. De verbouwing start begin 2024.

Het station en het stationsgebied van Nijmegen Heyendaal worden flink onder handen genomen. Dat is ook hard nodig. Station Nijmegen Heyendaal is een van de drukste stations in de regio. Er stappen dagelijks zo’n 7200 reizigers in en uit de trein. De verwachting is dat het aantal reizigers de komende 10 jaar nog eens fors zal groeien.

Door de aanpassingen aan het station zal de doorstroming van zowel trein- als busreizigers aanzienlijk verbeteren.Ook zijn de perrons en fietsenstallingen berekend op grote aantallen mensen en fietsen. Er wordt veel aandacht besteed aan het realiseren van een prettig verblijfsgebied met veel groen.

Het werk gebeurt in opdracht van ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen. Aannemersbedrijf Van Spijker Infrabouw BV voert uit. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2024. Tot die tijd werkt Van Spijker het ontwerp verder uit. De werkzaamheden duren naar verwachting een jaar. De aannemer zal er alles aan doen om de overlast te beperken en zal duidelijk communiceren over de voortgang.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024