Nijmeegs Popkoor Popolo twee keer te bewonderen

Van onze redactie
14 september 2023

Het Nijmeegs Popkoor Popolo (dat wekelijks in wijkcentrum Bottendaal repeteert) geeft op zaterdag 7 en zondag 8 oktober twee optredens in cultuurhuis De Lindenberg. De voorstelling ‘Wanneer een masker valt’ gaat over de weg van verlangen, naar verandering naar vrijheid.

Popolo: "We nodigen Nijmegenaren én Bottendalers van harte uit om onze voorstelling - vol met mooie popnummers van onder andere De Staat, The Weekend, Michael Bublé, Kensington, Direct - te bezoeken. Een kaartje kopen kan via de website www.delindenberg.com/theater."

Popkoor Popolo is een gezellige groep mensen van alle leeftijden uit Nijmegen die het leuk vindt om hedendaagse, eigenwijze pop en rocknummers te zingen. Om een uniek geluid te kunnen laten horen, laat Popkoor Popolo haar nummers speciaal arrangeren. Het stemgeluid van de zes stempartijen leidt de ene keer tot een glimlach, de andere keer tot kippenvel, dan weer tot een wervelwind. 

De voorstelling "Wanneer een masker valt" is opgebouwd uit drie sets met daarbij behorende nummers. "We beginnen onze muzikale reis bij ‘verlangen’. Want verlangens, die hebben we allemaal. Ze zijn de brandstof voor onze creativiteit, de motor achter onze inspanningen en de belofte van iets groots dat nog komen gaat. In deze set onder andere Make the call van de Nijmeegse band De Staat, Blind for you van Direct en Can’t feel my face van The Weeknd."

Set 2 gaat over ‘verandering’. Verandering is de moed om los te laten wat ons beperkt. Als we de weg van verandering bewandelen, ontvouwt zich voor ons een landschap van kansen en vrijheid, waarin we onze ware potentie kunnen onthullen. In deze set onder andere Sorry van Kensington, Wat is mijn plan Vandaag van Wende Snijders en Butterflies and hurricanes van Muse. 

Set 3 gaat over ‘vrijheid’. Vrijheid is niet alleen het recht om onze stem te laten horen, het betekent ook het luisteren naar de diverse melodieën van anderen en harmonie vinden in onze verschillen. In deze set onder andere deze nummers: Feeling Good van Michael Bublé, Stand my Ground van Within Temptation en Learning to Fly van Sheppard. 

De voorstelling ‘Wanneer een Masker Valt’ van Popkoor Popolo wordt gegeven in Cultuurhuis De Lindenberg op zaterdag 7 oktober (20.00 uur) en zondag 8 oktober (15.00 uur). Kaartjes kunnen gekocht worden via de website van De Lindenberg, www.delindenberg.com/theater.


Dit bericht delen:

Advertenties