Wijkhelden bedankt met jaarlijkse Wijkheldendag

Van onze redactie | Fotograaf: Michiel Heijmans
11 september 2023

Geslaagde en zonnige Wijkheldendag bij Scouting Don Bosco

Op zondag 10 september was de jaarlijkse Wijkheldendag om alle Wijkhelden, jong en oud, in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar.

Dit jaar werden de Wijkhelden letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Het was een warme en geslaagde dag. De enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen kwamen zondagmiddag naar Scouting Don Bosco in Mook. Een dag vol activiteiten voor jong en oud waarbij wethouders van de deelnemende gemeenten en de burgemeester van gemeente Mook en Middelaar aanwezig waren en meededen. Op dit moment zijn in de Dar-regio ruim 8.100 Wijkhelden actief, die zwerfafval opruimen in hun eigen buurt. Hier zijn de deelnemende gemeenten en Dar trots op. Om deze reden zetten zij de Wijkhelden jaarlijks in het zonnetje.

Wijkheldendag in de gemeente Mook en Middelaar
Directeur Bart de Bruin, algemeen directeur van Dar, opende de Wijkheldendag samen met burgemeester Willem Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar. Waarbij de burgemeester alle Wijkhelden complimenteerde: “In onze regio zijn bijna 8.200 Wijkhelden actief, die zijn bereid mee te werken aan een schone omgeving. Een groot deel daarvan zijn kinderen in de basisschool leeftijd. Mooi om hen in het (warme) zonnetje te mogen zetten. Fantastisch wat deze Wijkhelden doen!”. Aan het einde van de opening overhandigde burgemeester Willem Gradisen de gouden knijper aan wethouder Jean Paul Broeren van Gemeente Nijmegen. Volgend jaar bestaan de Wijkhelden 10 jaar en is de Wijkheldendag weer terug in de gemeente Nijmegen, waar de eerste Wijkheldendag ooit was. Het doel is volgend jaar 10.000 Wijkhelden in de regio. Een kroon op 10 jaar Wijkhelden.

Samenwerking in de regio
Zwerfafvalaanpak Wijkhelden is een mooi voorbeeld van regionale samenwerking. De gemeenten, bewoners, bedrijven, Dar en andere betrokkenen zorgen samen voor een schone en frisse regio. Tijdens de Wijkheldendag zag je deze samenwerking ook terug. Samen met allerlei partijen en vrijwilligers uit de regio werd het een mooie dag. Er was een trommelact als opening en   trommelworkshops. Wijkhelden konden zelf vogelhuisjes maken, knutselen in de knutseltent, er was informatie over de gevolgen van peuken in de natuur en een wandeling in de natuur. Wijkhelden konden ook timmerden en een echte helden foto maken in de photobooth. Dit zijn slechts een paar mooie voorbeelden van de activiteiten op de Wijkheldendag in Mook.

Van alles te doen
Naast het spelen, knutselen en trommelen konden de Wijkhelden zich uitleven op het terrein en met elkaar in contact komen. Wijkhelden namen hun eigen beker mee. Zo zorgden ze samen voor minder afval en meer hergebruik. Het terrein was omgetoverd tot een groot speelparadijs. Van springen op het springkussen en waterspellen tot aan fietsen voor je eigen smoothie, in een echte graafmachine hout optillen, tot genieten van een lekker ijsje. Voor de volwassenen waren er ook workshops en konden ze genieten van ontspannende massages.

Ook Wijkheld worden?
Ook zwerfafval in je eigen buurt opruimen? Meld je dan ook aan als Wijkheld. Jong en oud zijn welkom. Meer informatie of aanmelden: www.wijk-helden.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024