Opblaasfiguren bij restafval en niet bij plastic+

Van onze redactie
11 september 2023

We beleven de laatste tropische dag... Luchtbedjes, opblaasbare zwembadjes, strandballen en opblaasflamingo’s: allemaal attributen die tijdens de warme zomerdagen gebruikt worden op stranden, in zwembaden of in je tuin. Maar wat doet u daarmee als die kapot zijn?

Doe ze bij het restafval
De gemeente Nijmegen en Dar laten weten: "Kapotte en lekke opblaaszwembaden, strandballen en opblaasfiguren horen niet bij het plastic+. Dit hoort bij restafval. We zien met het warme weer dat veel inwoners de opblaasfiguren bij het plastic+ gooien. Hierdoor kan het plastic+ niet worden hergebruikt. Gooi uw afgedankte opblaasfiguren dus bij het restafval."

Waarom mag het niet bij plastic+?
Plastic+ is een verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blikken en pakken. Dit gaat om verpakkingen als lege shampooflessen en plastic zakken van pasta, rijst, brood of koekjes. Opblaasartikelen zijn geen verpakkingen. De recyclinginstallatie waar plastic+ naartoe gaat, kan geen zwembadjes of luchtbedden verwerken. Het kan zelfs zorgen voor afkeur van plastic+ en storingen in de installatie. Doe opblaasartikelen daarom niet bij het plastic+, maar repareer ze of doe ze bij het restafval.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen