Expositie: "Look & Feel" van Judy van Meteren in muZIEum

Van onze redactie | Fotografie: © Morris Media
11 september 2023

De expositie "Look & Feel," speciaal ontwikkeld voor blinden, slechtzienden en zienden, is te zien en te voelen in het ervaringsmuseum muZIEum aan de Ziekerstraat 6B in het centrum van Nijmegen.

Deze bijzondere serie is het resultaat van een toevallig idee van kunstenaar Judy van Meteren. Ze besloot een oud kunstwerk volledig wit te schilderen en raakte geïnspireerd om haar schilderijen toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Alle schilderijen in de expositie zijn volledig wit, inclusief de achtergrond, figuren en lijst. Door witte verf te gebruiken en visuele elementen dikker aan te zetten, verschuift de nadruk naar de tastbare aspecten van kunst.

Voor het goede doel
Alle kunstwerken van Judy van Meteren zijn te koop. De helft van de opbrengst wordt geschonken aan KUBES, Het Oogcafé en muZIEum!

Over Judy van Meteren
Hedendaagse expressionistische kunstenaar, Judy van Meteren wonend in Nederland, is gespecialiseerd in Figuratieve Dripping Art techniek, Action Painting, dit is een vorm van abstracte kunst waarbij de acrylverf in lijnen en druppels van de penseel op het linnen valt, zonder dat er contact wordt gemaakt met het doek. Zwaartekracht doet zijn werk. Geïnspireerd door de Amerikaanse kunstschilder Jackson Pollock. Haar werk is geëxposeerd tijdens vele Art en Life Style fairs in binnen en buitenland, o.a.  Jaz in the City hotels in Amsterdam, Stuttgart en Wenen, Galerie Sous-Terre, LXRY Fair, Affordable Art Fair, Second Home int., Art Laren, Hiswa, North Sea Jazz festival, W-Festival, Belgium etc.

Het schilderij van de Jackson 5 heeft ze verkocht aan de manager van The Jacksons.
Haar werk wordt geëxposeerd bij Gallery Milmar International in Carmel by the Sea, California en Galerie Elektra in Sausalito, California.

"Ik creëer intuïtieve figuratieve abstracte schilderijen op linnen, geïnspireerd door de pure dingen uit het leven, zoals een mooi uitzicht, bijzondere personen, het horen van prachtige muziek, veel inspiratie haal ik uit de fantastische reizen die ik maak.”

Over muZIEum 
Het muZIEum is niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum waar je voor even ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. "Dit doen wij dagelijks met een enthousiast team datmet passie de boodschap van muZIEumverspreidt.
Bij ons staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. De bezoeker vertrouwt in het pikkedonker op zijn ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet."


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024