World Clean-up Day op 16 september – help je mee?

Van onze redactie
10 september 2023

Op 16 september is het de World Clean-up day. Over de hele wereld gaan mensen op deze dag afval opruimen (meer). In Nijmegen doet o.a. Walk of Wisdom mee: "We hebben ervoor gekozen om aan de Waal op te ruimen om zo aandacht te schenken aan het water. Al het afval dat in de rivier komt, verontreinigt ons (drink)water en komt uiteindelijk in de zee. Dat vraagt aandacht."

"Vanuit de Walk of Wisdom ruimen we om 13.30u in Nijmegen op bij de Spiegelwaal. We verzamelen om 13.30u onder de Oude Waalbrug, voor de ingang van Cultureel terras/Opoe Sientje (link). Hier trakteren we na afloop op een drankje. Klik hier om je aan te melden!
Vanuit het Dijkmagazijn Beuningen vertrekt om 10.00u een ploeg om de Waalstranden in Beuningen op te ruimen (meer). Vanuit het Veerhuis in Varik start om 09.30u een ploeg die de oevers daar schoon maakt (meer). Er vertrekt zelfs iemand helemaal naar de bron van de rivier in Zwitserland om daar mee te doen (meer).

Meer over World Clean-up day
Kijk hier voor meer Nijmeegse Clean-up-projecten op deze dag! En kijk hier voor meer info over deze wereldwijde opruimactie van zwerfafval: in 170 landen!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen