24 september: 'Nazomeren in de Hortus'

Van onze redactie
9 september 2023

Op zondag 24 september gaan we ‘Nazomeren in de Hortus’. Met veel muziek, rondleidingen, kinderactiviteiten, een quiz met mooie prijzen en volop informatie over de tuinen. De toegang is gratis. Victor Westhofflaan 22 (Google maps: d’Almarasweg 22d), Nijmegen.
 
Om 12.30 uur is de officiële opening van Nazomeren in de Hortus. De hele middag door is er muziek, met onder andere Vocal Group NootScenario. NootScenario zingt pop, rock en kleinkunst.  

De hortulanus Bas en een stel vrijwilligers geven rondleidingen en vertellen mooie verhalen over de fauna en flora in de Botanische Tuin. Eén van de rondleidingen is een Food Walk.

Paul Hoftijzer geeft een paar keer een workshop rondom de energie van bomen.

In de Blokhut is een bijzondere presentatie van oud-directeur Wil Wellen over het ontstaan en de geschiedenis van de Hortus (zie hieronder).

Gelegenheidsduo Ron & Bert presenteert een wervelende én vooral leerzame quiz, met fijne prijzen.
 
Voor de kinderen is er onder meer een speurtocht. Een tekenares maakt hennaversieringen op hun handjes.
 
En natuurlijk zijn de horecavrijwilligers er met lekkere drankjes plus taart, soep en ijs.

----------------

Hortus toen en nu

Tijdens 'Nazomeren in de Hortus' is er in de blokhut een diavoorstelling. Oud-directeur Wil Wellen laat uniek beeldmateriaal zien van de Hortus ‘toen tot nu'. 

Zo zijn er onder meer beelden van de aanleg en de ontwikkeling van de Botanische Tuin vanaf begin jaren zeventig van de vorige eeuw. Er is een terugblik op de oprichting van Stichting Hortus Arcadië in 1999, op de aanleg en verdere ontwikkeling van de Theetuin, op de organisatie en op de Botanische Tuin. Ook komt de oprichting van Stichting Hortus Nijmegen vanaf 2015 tot juli 2023 aan bod.

  


Dit bericht delen:

Advertenties