Rob Jetten opent Open Energiedag 16 september in Nijmegen

Van onze redactie
7 september 2023

Demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal op zaterdag 16 september de Open Energiedag openen bij energiepark Nijmegen-Betuwe aan de Griftdijk in Nijmegen-Oosterhout.

Nieuwsgierige burgers kunnen op deze dag langskomen bij meer dan zestig duurzame energieprojecten verspreid door heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Achttien procent van de Nederlanders wil graag een zonne- of windpark of ander duurzame energieproject bezoeken en deed dat niet eerder, blijkt uit in augustus uitgevoerd onderzoek door Motivaction onder een representatieve steekproef. Er is dus een forse doelgroep voor de Open Energiedag. Die wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en zes aangesloten branche-organisaties.

Programma Opening 16 september 11-12uur
Bezoekerscentrum Windpark Nijmegen-Betuwe, Griftdijk 244, Nijmegen-Oosterhout. Hier hebben burgers vier windmolens en 11.496 zonnepanelen gerealiseerd langs de A15.

Aanvang 11:00

  • Welkom door Ron Stevens, voorzitter energiecoöperatie WPN;
  • Introductie over Open Energiedag door Olof van der Gaag, voorzitter NVDE; daarna panelgesprek met:

- Rob Jetten, minister klimaat en energie
- Ron Stevens, voorzitter energiecoöperatie WPN
- Noel Vergunst, wethouder stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening Nijmegen

Onderwerpen: Energiesector opent de deuren voor burgers, doelen voor 2030 en beren op de weg en duurzame warmte.

  • Het laatste woord is aan de minister. Hij verricht de openingshandeling.
  • Minister bezoekt windmolen.

De Open Energiedag wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en is te bezoeken op meer dan zestig locaties. Denk bijvoorbeeld aan het allereerste drijvende zonnepark van Nederland en een fietstocht langs een duurzaam warmtenet. Op www.openergiedag.nl vind je alle locaties door heel Nederland die op 16 september hun deuren openen.

 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen