Draaideurkunst van Tape That in het Valkhof Museum

Van onze redactie
7 september 2023

Tape That Collective heeft een uniek draaideurkunstwerk gemaakt voor het Valkhof Museum. Het werk is nog t/m 23 september te zien in de draaideur van het museum aan het Keizer Karelplein.

Een open deur
Het kinetische kunstwerk is te zien in het kader van het tekenfestival The Big Draw. In de draaideur is een dynamisch lijnenspel te bewonderen dat van maandag tot en met vrijdag ronddraait. De draaideur maakt zijn rondes en wanneer de straatkant dicht is, ontstaat er een moiré-effect. Tijdens de opbouw van de nieuwe tentoonstelling Into the Black Hole draait de deur van 11:00 tot 17:00.

Tape That
Tape That is een collectief van vijf Berlijnse kunstenaars die op meerdere manieren kunst maken. Ooit begonnen ze met street art, maar nu loopt hun werk van kleurrijke tape- en lichtinstallaties tot zwart witte muurschilderingen. vaak zijn deze installaties op onverwachte plekken te vinden, zoals in nachtclubs, verlaten gebouwen, showrooms en galerijen. Voor The Big Draw is het zwart wit moiré-ontwerp gemaakt. The Big Draw is hét creatieve festival voor tekenkunst. Van 7 tot en met 24 september worden stadsbewoners worden uitgenodigd om te tekenen. Na tien jaar binnen Gelderland gebleven te zijn, gaat The Big Draw deze editie voor het eerst de Gelderse grenzen over naar andere Nederlandse steden. 

Je kunt de draaideurkunst bewonderen voor de tijdelijke locatie van het Valkhof Museum aan Keizer Karelplein 33. Meer informatie: www.valkhofmuseum.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen