Blauwalg: Swim to Fight Cancer Nijmegen verplaatst naar Watergoed in Valburg

Van onze redactie
7 september 2023

Hét recreatieve zwemevenement van 2023, Swim to Fight Cancer, vindt aankomende zondag 10 september níet plaats in de Nijmeegse Spiegelwaal maar bij de Evenementenlocatie Watergoed in Valburg. De organisatie is eigenaar Joost Frijlink ontzettend dankbaar voor het lastminute open stellen van zijn locatie.

Blauwalg
Uit een watermeting is gebleken dat de concentratie blauwalg vijf keer de toegestane hoeveelheid is in de Spiegelwaal. Hierdoor bestaat er een verhoogd risico op gezondheidsklachten. Vanwege deze slechte waterkwaliteit heeft het team van Swim to Fight Cancer Nijmegen, met pijn in het hart, moeten besluiten om het evenement te verplaatsen.

De veiligheid van alle deelnemers is de hoogste prioriteit voor de organisatie. Daarom hebben zij deze lastige beslissing, om over te stappen op plan B, op het laatste moment moeten nemen.

Geen verandering programma
Na een officiële opening om 13 uur door burgemeester Bruls, die ook naar Valburg zal komen,  gaan zo’n 273 deelnemers en 41 teams zondag 10 september van start. Samen zwemmen in Watergoed (https://watergoed.nl) om geld op te halen voor verder onderzoek naar kanker. Zondagavond maakt de organisatie bekend hoeveel geld er wordt opgehaald.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024