Open Monumentendag Nijmegen 2023 op 9 en 10 september

Van onze redactie
7 september 2023

Op zaterdag 9 en 10 september keert Open Monumentendag Nijmegen terug om inwoners en bezoekers te verbinden met de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Nijmegen. Dit jaar staat het evenement in het teken van "levend erfgoed," waarbij de nadruk ligt op het immateriële erfgoed dat de stad rijk is.

Het behoud van het Nijmeegse culturele erfgoed wordt als van groot maatschappelijk en economisch belang beschouwd. Open Monumentendag Nijmegen wil deze waarde overdragen aan toekomstige generaties door een brug te slaan tussen verleden, heden en toekomst.

Het succes van Open Monumentendag Nijmegen is mede te danken aan de enthousiaste monumentenbeheerders en vrijwilligers in de stad, wier toewijding, hard werk, bereidwilligheid en creativiteit dit evenement mogelijk maken en tot een jaarlijkse traditie hebben gemaakt.

Dit jaar worden verschillende speciale activiteiten georganiseerd in het kader van het thema "levend erfgoed." Enkele hoogtepunten zijn onder andere:

Bovendien zullen gemeentelijke panden zoals het Stadhuis en het Archief hun deuren openen om bezoekers de kans te geven een kijkje te nemen in hun historische betekenis voor de stad.

Open Monumentendag Nijmegen 2023 belooft een inspirerende en leerzame ervaring te worden waarin levend erfgoed centraal staat. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen en samen de rijke geschiedenis van Nijmegen te vieren.

Voor meer informatie en het volledige programma, kun je terecht op Open Monumentendag Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024